Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

På fredag stängs del av Skolgatan

Skolgatan, sträckan mellan Edvin Ols väg och Ågatan, stängs av helt för biltrafik mellan fredagen den 26 oktober klockan 10 och fredagen den 7 december klockan 10. Omledning av trafiken sker via Malmövägen och Ringsjövägen.

Många berörs av den här avstängningen eftersom gatan leder till centrumskolorna bland annat. Gång- och cykeltrafik kan dock ta sig fram som vanligt då gång- och cykelvägar i området inte stängs av. Parkeringen vid Edvin Ols väg berörs heller inte, den är öppen som vanligt. Ringbusslinjerna 445 och 448 påverkas och för information om hur, kontakta Skånetrafiken.

Anledning till avstängning av Skolgatan

Stödmuren i Kolljungabäcken har många år på nacken och har vittrat sönder av fukt. Bitar av muren har lossnat och ramlat ner i Kolljungabäcken. Det har gjort att stolparna till räcket längs med bäcken håller på att lossna. På grund av rasrisk har det aktuella området det senaste året varit avspärrat. Under renoveringen av muren kommer Skolgatan att vara en byggarbetsplats med arbetsfordon och upplagt material. Därför är inte biltrafik lämplig under perioden.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.