Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Platser kvar på vuxenutbildningen

Vill du börja plugga till hösten? Det finns fortfarande platser kvar till vuxenutbildningen och det går bra att göra en efteranmälan.

Kastanjen, före detta Samrealskolan.

Om du vill studera på vuxenutbildningen i höst, går det fortfarande bra att göra en efteranmälan.

Du som är 20 år och har slutfört en gymnasieutbildning kan anmäla dig. Har coronapandemin gjort att du inte har kunnat slutföra din gymnasieutbildning, ta gärna kontakt med oss efter att du har fått ditt betygsdokument.

Läs mer om Höörs Lärcentrum och se vilka kurser vi erbjuder. 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.