Polisen är i Höör för att stanna

Den senaste tiden har det skrivits och ryktats att polisen kommer att lämna Höör. Men polisen är i Höör för att stanna.

Hyreskontraktet för polisstationen i Höör löper snart ut. Rutinmässigt, precis som för landets samtliga polisstationer, ser man då över hur de nuvarande lokalerna fungerar.  Därefter bestämmer man om kontraktet ska förlängas, om lokalerna ska byggas om eller om polisen framöver ska ha andra lokaler.

Polisens verksamhet i Höör är ett ämne som ledningen för lokalpolisområdet och den politiska ledningen för kommunen sedan många år regelbundet fört en nära dialog om. Vi har ett gemensamt intresse och ansvar att arbeta för ett tryggt lokalsamhälle för alla som bor och vistas i Höörs kommun. Vi diskuterar också möjligheter till utökad samverkan mellan polis och kommun, där lokalfrågan för polisen i Höör är en del.

Vi vet att polisstationen är en stark symbol som i mångas ögon kopplas ihop med polisens lokala närvaro. Vi förstår det. Men polisen, både i Höör och i resten av landet, jobbar ständigt med att hitta det bästa sättet att prioritera de resurser vi har för att få ut så stor effekt av vårt arbete som möjligt.

Oavsett hur framtiden för Höörs polisstation blir kan jag som lokalpolischef säga detta:

  • Utryckningstiderna kommer inte att påverkas.
  • Det brottsförebyggande arbetet kommer att fortgå.
  • Polisen kommer att finnas kvar i Höör och ha lokaler i Höör.

Anna-Karin Boije, lokalpolisområdeschef Eslöv
Stefan Lissmark och Anna Palm, kommunalråd i Höörs kommun

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.