Skånemästarna kämpade i riksfinalen

Klass 8C från Sätoftaskolan är Skånemästare i Teknikåttan men fick se sig besegrade i riksfinalen, som avgjordes i flera moment.

I onsdags avgjordes tävlingen Teknikåttan och klass 8C från Sätoftaskolan var ett av tolv lag som lyckats kvalificera sig till riksfinalen i Norrköping. Laget kom ända till semifinal, men där tog det stopp.

– De skolor vi mötte i finalen hade matte-NO-profil med riksintag så vi är väldigt nöjda och det skilde inte mycket i poäng, säger Jörgen Stenbeck, NO-lärare och coach för laget.

I ämnet programmering och binära tal var klassen till och med allra bäst.

Kastmaskin i Lego
Skånemästarnas bollkastare, byggd i Lego.

Bra bollkastare

Teknikåttan fungerar lite som Vi i Femman, fast i ämnena teknik, naturvetenskap och matematik. I år deltog omkring 50 000 elever över hela landet. En av tävlingsgrenarna var att kasta prick med en hemmagjord kastmaskin.

– Vi fick mycket beröm för vår bollkastare och det var roligt för eleverna har lagt ner mycket kraft på den.

Svetsat samman klassen

Finaldagen avslutades med middag på grekisk restaurang, innan färden tillbaka hem till Höör. Allt arbete, alla förberedelser och uppladdningen inför de olika tävlingsdagarna har också bidragit till att svetsa samman klassen.

– Det har varit en otroligt härlig stämning mellan eleverna och oss lärare som varit med. En enorm känsla. De kommer att få mycket beröm på måndag när jag träffar dem igen, avslutar Jörgen Stenbeck.

Läs mer om Teknikåttan

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.