Sommarvärdarna gör succé i Höör!

Höörs kommun har projektanställt sex sommarvärdar under fyra veckor. Det är en satsning som kom till för att vägleda turister och ungdomar under sommaren med tanke på covid-situationen och utifrån det faktum att det ofta är lite oroligare bland våra ungdomar under sommaren. Sommarvärdarna är mellan 21-28 år.

Projektet loggas och utvärderas efter dessa fyra veckor. Egentligen var tanken att studenter på fritidsledarutbildningen vid Eslövs folkhögskola skulle erbjudas projektanställningarna men det fanns inga studenter att tillgå. Sommarlovet hade redan börjat. Vi var oroliga för att en stor turisttillströmning skulle påverka covid-19-utvecklingen och ville agera proaktivt som många andra kommuner runt om oss i Skåne har gjort.

Vi i hade turen att få knyta till oss en ung man som arbetat mycket framgångsrikt med ungdomar i Helsingborg. Vi fick därmed en fantastisk möjlighet att göra något bra för sommarlovslediga ungdomar, för turisterna och samtidigt motverka spridningen av covid-19. Resten av team Sommarvärdar består av kvalitetssäkrade och duktiga unga vuxna utan tidigare personlig koppling till ungdomarna i Höör och dessa har snabbt kunnat sätta sig in i sina uppdrag.

Ännu så länge går projektet jättebra och är mycket uppskattat av både sommarlovslediga ungdomar och turister. Sommarvärdarna  har över 100 följare på Instagram och rejäl uppslutning när de anordnar aktiviteter och tävlingar runt  om i byn. Följ gärna våra sommarvärdar på Instagram: https://www.instagram.com/p/CC0vlHClAwu/?igshid=1nxam039tkfup

Sommarvärdarnas uppdragsbeskrivning är:
• Vara behjälpliga vid frågor från turister och medborgare.
• Vakande ögon och öron vid olika platser i Höörs kommun (inget eget ingripande).
• Vara behjälpliga vid olika tillbud med att exempel ringa efter hjälp, plåstra om och trösta. De har utrustats med plåster, handsprit, värktabletter och dylikt.
• Uppmärksamma eventuella tillbud, till exempel brand i papperskorg eller tecken på ”drogtillhåll”, och rapportera vidare till berörd myndighet.
• Uppmärksamma och påtala folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19-restriktioner samt dela ut information om detta på folktäta platser i kommunen.
• Kontinuerlig dialog med turistinfo på torget i Höörs centrum gällande turisttillströmning.
• Vid varje arbetspass köra, cykla eller gå geografisk runda på olika samlingsplatser i kommunen.
• Aktivera Höörs ungdomar med hjälp av olika tävlingar och aktiviteter. På så vis hjälpa till att förhindra skadegörelse och tristess med mera.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.