Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Utbildning för besöksnäringen om vandrings- och cykelturism

En satsning på vandrings- och cykelturism ska lyfta besöksnäringen i MittSkåne. Under våren kommer fyra digitala utbildningstillfällen att anordnas inom det nya projektet. Aktörer inom besöksnäringen och alla intresserade får lära sig mer om affärsutveckling och hållbar besöksnäring. Framgångsrika entreprenörer som driver naturnära boenden och satsar på cykelturism kommer också att bjuda på inspiration.

De digitala utbildningstillfällena som arrangeras i Leaderprojektet fokuserar på att utveckla vandrings- och cykelturismen i MittSkåne, det vill säga i kommunerna Höör, Hörby och Eslöv. Utbildningspaketet vänder sig främst till besöksnäringsföretag och aktiva aktörer i MittSkåne, men alla som är intresserade av vandrings- och cykelturism är välkomna att anmäla sig.

Så anmäler du dig

För att delta i ett eller flera utbildningstillfällen anmäler du dig till projektledare Ina Hildeman på epost ina.hildeman@visitmittskane.se Anmäl dig senast dagen innan utbildningstillfället som du vill medverka i.  Du kommer därefter att få ett mejl med en möteslänk samt vidare information. Det kostar inget att ta del av utbildningarna.

Utbildningstillfälle 1: Affärsutveckling för besöksnäringen

Datum: Torsdag den 18 februari klockan 9-12.
Medverkande: Johan Delfalk från Adventura.

Johan Delfalk har över 25 års erfarenhet av besöksnäringen och utnämndes 2009 till Årets Entreprenör inom svensk turism. Han har vunnit flera tillväxtpriser och anlitas som specialist för att stötta destinationer och företag att utveckla lönsamma och hållbara upplevelser.

Du kommer att få lära dig om prissättning, kalkylering, budget och produktutveckling och ta del av många exempel. Sista anmälningsdag är den 17 februari.

Utbildningstillfälle 2: Naturnära boenden

Datum: Tisdagen den 16 mars klockan 9-12.
Medverkande: Jan Evanson från Ramoa och Britta Jonson-Lindvall från Treehotel.

Möt entreprenörer som satsat på naturnära boenden och lär av deras erfarenheter. Jan Evanson driver Ramoa Adventure Village i Småland som erbjuder hållbara naturupplevelser och spännande naturnära boenden i olika former, bland annat i ett Lusthus på en egen ö. Britta Jonson-Lindvall är delägare av Treehotel, ett unikt naturnära boende som sticker ut med unika byggnationer som lockat press och designintresserade från hela världen. Vi pratar också om målgrupperna vandrare och cyklister och hur de väljer att bo och vad de efterfrågar i form av service och aktiviteter. Sista anmälningsdag är den 15 mars.

Utbildningstillfälle 3: Framtidens cykling

Datum: Onsdagen den 14 april klockan 9-12.
Medverkande: Johan Delfalk från Adventura, BauerGården Gästgiveri & Konferens samt Peter Bartel Wikinger Reisen.

Djupdyk i målgruppen cyklister; vad de efterfrågar och hur de agerar som turister. Vi pratar också om trender inom cykling och möter aktörer som kommit långt med att locka cyklister, bland annat Bauergården utanför Gränna. För att ta reda på hur den tyska turisten tänker pratar vi med en tysk researrangör som paketerar resor för cykelturister. Sista anmälningsdag är den 13 april.

Utbildningstillfälle 4: Hållbar besöksnäring

Datum: Tisdagen den 11 maj klockan 9-12.
Medverkande: Ina Hildeman från Visit MittSkåne och Johan Delfalk från Adventura. Medverkande kommer att fastställas inom kort.

För att komplettera utbildningstillfället om hållbar ekonomi lyfter vi sociala värden och miljöaspekter. Du lär dig hur företag kan jobba med markägare och skapa proffsiga samarbeten. Vi diskuterar påverkan på naturen från besöksnäring och hur hållbarhet är grunden för naturturismen. Sista anmälningsdag 10 maj.

Nya regionala cykelleder?

År 2024 kommer sannolikt två regionala cykelleder passera MittSkåne. Det kan medföra att fler upptäcker MittSkåne och då kommer besöksnäringen vara redo och kunna möta de behov som cykelturisterna har, som exempelvis säker förvaring, avspolning av cykel eller tillgång till tvättmaskin.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.