Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Vill du bli vänfamilj?

Det kan handla om att ta en fika, språkträna eller svara på frågor om hur det svenska samhället fungerar. Du avgör själv hur mycket tid du vill satsa.

Det finns många sätt att hjälpa en medmänniska. Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något. Att vara vänfamilj är ett sätt.

Som vänfamilj har du möjlighet att stödja nyanlända så att de får en bra start i sitt nya hemland och få träna på språket, lära känna svenskar och det svenska samhället.

Frivilligt uppdrag

Att vara vänfamilj är frivilligt och görs utan ersättning. Du avgör själv hur mycket tid du vill satsa. Tillsammans bestämmer ni när ni ska träffas och vad ni ska göra.

Det kan handla om att ta en fika, träna språk, eller svara på frågor om hur det svenska samhället fungerar. En del träffas bara för att umgås och prata. Det är ni som bestämmer – tillsammans!

Hör av dig

Vi söker dig som vill vara med och ge ensamkommande barn, nyanlända vuxna och familjer en bra start i Sverige. Alla kan vara vänfamilj – oavsett om du har familj eller är en enskild person.

Kontaktpersoner:
Marianne Luc, representant för vänfamiljsprojektet, 070-8645695, marianne@luc.se
Gull-Britt Persson, integrationskoordinator, Höörs kommun, 0413-281 59, gull-britt.persson@hoor.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.