Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Vill du bli vänfamilj?

Det kan handla om att ta en fika, språkträna eller svara på frågor om hur det svenska samhället fungerar. Du avgör själv hur mycket tid du vill satsa.

Det finns många sätt att hjälpa en medmänniska. Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något. Att vara vänfamilj är ett sätt.

Som vänfamilj har du möjlighet att stödja nyanlända så att de får en bra start i sitt nya hemland och få träna på språket, lära känna svenskar och det svenska samhället.

Frivilligt uppdrag

Att vara vänfamilj är frivilligt och görs utan ersättning. Du avgör själv hur mycket tid du vill satsa. Tillsammans bestämmer ni när ni ska träffas och vad ni ska göra.

Det kan handla om att ta en fika, träna språk, eller svara på frågor om hur det svenska samhället fungerar. En del träffas bara för att umgås och prata. Det är ni som bestämmer – tillsammans!

Hör av dig

Vi söker dig som vill vara med och ge ensamkommande barn, nyanlända vuxna och familjer en bra start i Sverige. Alla kan vara vänfamilj – oavsett om du har familj eller är en enskild person.

Kontaktpersoner:
Marianne Luc, representant för vänfamiljsprojektet, 070-8645695, marianne@luc.se
Gull-Britt Persson, integrationskoordinator, Höörs kommun, 0413-281 59, gull-britt.persson@hoor.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.