Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Vuxenutbildningen flyttar till nya lokaler

Flytten pågår för fullt och måndag den 25 juni startar verksamheten den anrika skolbyggnad som förr hette Samrealskolan, numer Kastanjen.

Flytten till Kastanjen innebär att Vuxenutbildningen, introduktionsprogrammet och SFI kan samlas under ett tak.

– Vi är jätteglada. Det kommer att bli bra för både lärare och elever. Det är också ett sätt att kraftsamla och utnyttja resurserna bättre, säger Chris Wigh, studievägledare på Vuxenutbildningen.

Förutsättningar för utveckling

Vuxenutbildningen har tidigare huserat på Ringsjöskolan, lite utspritt och i lokaler som med tiden blivit för stora. De nya lokalerna ger möjlighet till utveckling.

– Till hösten börjar vi till exempel med utbildning på kvällstid och flyttar hem en del kurser i egen regi, berättar Chris Wigh.

Även om inget är klart finns också planer på närmare samarbete med verksamheter som på olika sätt arbetar med att ge människor stöd på vägen till ett arbete.

– Vi kommer att kunna bygga något nytt och anpassa oss bättre efter elevernas behov, säger Catarina Pålsson, rektor på Vuxenutbildningen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.