Vuxenutbildningen flyttar till nya lokaler

Flytten pågår för fullt och måndag den 25 juni startar verksamheten den anrika skolbyggnad som förr hette Samrealskolan, numer Kastanjen.

Flytten till Kastanjen innebär att Vuxenutbildningen, introduktionsprogrammet och SFI kan samlas under ett tak.

– Vi är jätteglada. Det kommer att bli bra för både lärare och elever. Det är också ett sätt att kraftsamla och utnyttja resurserna bättre, säger Chris Wigh, studievägledare på Vuxenutbildningen.

Förutsättningar för utveckling

Vuxenutbildningen har tidigare huserat på Ringsjöskolan, lite utspritt och i lokaler som med tiden blivit för stora. De nya lokalerna ger möjlighet till utveckling.

– Till hösten börjar vi till exempel med utbildning på kvällstid och flyttar hem en del kurser i egen regi, berättar Chris Wigh.

Även om inget är klart finns också planer på närmare samarbete med verksamheter som på olika sätt arbetar med att ge människor stöd på vägen till ett arbete.

– Vi kommer att kunna bygga något nytt och anpassa oss bättre efter elevernas behov, säger Catarina Pålsson, rektor på Vuxenutbildningen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.