Anläggare och maskinförare Emma

Efter avslutad gymnasieutbildning i trädgårdsanläggning började Emma som säsongsanställd på parkenheten. Hon klippte gräs och sopade gator och inom kort fick hon en fast anställning som parkarbetare.

– Jag tycker om att vara ute i naturen och i Höör är naturen alltid nära!

Och just närheten till naturen var en av anledningarna till att Emma valde att bli Höörsbo i samband med att hon fick jobb på Gatu- och parkenheten 2011.

Vägen till att bli anläggare

Emma älskar att vara utomhus och är inte rädd för att ta i. Redan under gymnasietiden lärde hon sig att köra traktor och motorsåg, att bygga murar och lägga plattor. Under sina år på gatu- och parkenheten har hon samlat på sig ännu fler erfarenheter och kompetenser. Idag kör hon både röjsåg, hjullastare, lift och grävmaskin och har genomgått utbildningar för heta arbeten och arbete på väg. Steget att bli anläggare kändes naturligt när hon fick möjligheten 2015.

Frihet och stor variation

Det bästa med arbetet är att det är så stor frihet att planera och prioritera. På måndagar går anläggningsgruppen igenom veckans arbeten i samråd med närmaste chef. Arbetsuppgifterna varierar och kan vara alltifrån att bygga en lekplats eller att justera plattytor till att sätta upp trafikskyltar eller gjuta bänkar i en park. Eftersom Emma tränar på gym på fritiden tycker hon inte att arbetet är tungt utan ser det som ett extra tillfälle till träning.

Det finns – nästan – inget dåligt väder

Visst kan det vara motigt att ge sig ut de dagar då det hällregnar från morgon till kväll men Emma tycker att arbetet är så roligt att det ibland väger upp för dåligt väder. Som sagt, att få vara utomhus och att arbeta med trevliga kolleger är något av det som Emma uppskattar mest med sitt jobb!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.