Fritidspedagog Titti

- Det är fantastiskt att få arbeta med barn och ungdomar och det är ett kreativt, rörligt och varierande arbete med stora möjligheter att påverka!

Titti har 30 års erfarenhet som fritidspedagog och har aldrig ångrat sitt yrkesval. Först funderade hon dock på att bli idrottslärare men valde sedan Fritidspedagogutbildningen på Malmö Högskola. Idag heter utbildningen Lärare i fritidshem men Titti har valt att fortsätta kalla sig Fritidspedagog.

Höörs kommun lockade

Efter att ha jobbat i Eslövs kommun sedan sin examen 1989 bytte Titti till Höörs kommun 2017. Det som lockade Titti var att det fanns utbildad personal, ”rätt person på rätt plats”, en närhet till både natur, bibliotek, bad och ishall. Dessutom tycker hon att lokalerna är väl anpassade till verksamheten.

Stora möjligheter att påverka

Fördelarna med yrket är naturligtvis att få träffa barn varje dag men också att det är utvecklande, utmanande och kreativt. Förutom ren fritidsverksamhet undervisar Titti förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 3 i bild, NO och SO. Det innebär att en hel del tid avsätts för planering, både individuell och i arbetslag.

– Jag gillar att jag kan påverka mitt upplägg. Det finns stora möjligheter att utforma undervisning och fritidsverksamhet inom ramarna.

Det som gör jobbet speciellt meningsfullt är att få följa barnens utveckling och att se deras framsteg genom att guida dem åt rätt håll, att ge vägledning. Titti är mycket för helheten, att kropp och knopp hör ihop, att rörelse är bra för inlärning.

Ständig utveckling

Utvecklingsmöjligheter finns, för den som vill. Det finns en massa kurser att välja på. Titti har tidigare gått en arbetslagsledarutbildning och en processledarutbildning.

Vill gärna bli Höörsbo

Titti bor i Eslöv men letar boende i Höör då hennes barn och barnbarn bor i kommunen. När Titti är i Höör på fritiden, vilket hon är ganska mycket, så promenerar hon gärna i skogen eller åker till Skånes Djurpark med barnbarnen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.