Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Biblioteket är öppet med mycket begränsad service

På grund av de rådande omständigheterna med coronapandemin är biblioteket i Höör öppet  med  mycket begränsad service. "Meröppet bibliotek" är öppet med begränsat antal samtidiga användare.

Det går fortfarande att hämta och återlämna

Det går fortfarande att hämta och återlämna böcker och andra medier. Under ordinarie öppettider kan du komma in och hämta media du reserverat via hemsidan eller telefon.

Du kan även låna om och reservera böcker och andra medier genom att logga in på ”Mina sidor.” Ring eller mejla biblioteket om du har problem med att logga in.

Du som tillhör en riskgrupp

Du som tillhör en riskgrupp och inte har möjlighet att få hjälp av någon som kan hämta och återlämna åt dig kan beställa hemleverans av böcker och andra medier. Mejla eller ring biblioteket så plockar personalen ihop det du vill låna och kör ut till dig på en bestämd tid. Möjligheten att leverera böcker hem till personer är dock begränsad.

Använda dator och skriva ut

Du kan komma in eller boka in en tid för att använda bibliotekets datorer (max 15 minuter) och kopiator. Personalen kan tyvärr inte ge dig någon hjälp vid datorerna.

Förlängd lånetid

Biblioteket har förlängt lånetiden för vanliga lån (ej film, tidskrifter, reserverade böcker och fjärrlån) till 56 dagar. Under tiden 21 december till 7 februari tas inga förseningsavgifter ut.

Ökat antal omlån

Du kan låna om medier tre gånger, så länge de inte är reserverade av någon annan. Låna om själv genom att logga in på Mina sidor, eller kontakta biblioteket om du behöver hjälp.

Ökat antal omlån gäller inte för fjärrlån, det vill säga böcker lånade från andra bibliotek.

E-böcker

Biblioteket erbjuder ett stort antal e-böcker och e-ljudböcker att läsa eller lyssna på hemifrån, via din dator eller mobil. Du kan läsa mer om detta under rubriken Det digitala biblioteket.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.