Biblioteket öppnar upp för fler besök

Vill du besöka Höörs bibliotek på de tider som passar dig? Glada nyheter. Den 25 mars blir Höörs bibliotek ett så kallat meröppet bibliotek. Då kan du få tillgång till biblioteket alla dagar på året från klockan 7.00 till 22.00.

Om du vill bli meröppetlåntagare kan du från måndag den 25 mars besöka oss under våra bemannade öppettider för att få information och skriva på ett särskilt avtal. Åldersgränsen för meröppet bibliotek är 18 år. Som meröppetlåntagare kan du använda biblioteket utanför bemannade öppettider. Du kan låna och återlämna samt läsa tidningar och tidskrifter. Du kan använda bibliotekets datorer och det trådlösa nätverket. Det går också att göra utskrifter så länge det finns papper i skrivaren.

Ingen personlig service

Meröppet bibliotek bygger på att du klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på plats under vissa tider, men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter och kan därför inte hjälpa dig. Behöver du hjälp av personal är du varmt välkommen under våra bemannade öppettider. Då kan du få personlig service samt boktips och hjälp med att hitta. Tänk också på att diverse avgifter bara kan betalas under våra bemannade öppettider.

Låna och lämna

Du lånar och lämnar tillbaka som vanligt i automaten. Följ instruktionerna på skärmen och kontrollera att alla titlar visas på skärmbilden. Om du vill kan du skriva ut ett kvitto. Texten på skärmen talar om var du ska göra av det du lämnar tillbaka. Antingen ställer du det på den stora vita återlämningsvagnen eller stoppar det i den vita lådan märkt specialfack.

Reservationer

Media som du har beställt och som är klar för att hämtas står på hyllan för reservationer. Reservationerna står sorterade efter reservationsnummer. Ditt nummer anges i meddelandet som skickas till dig när du har något att hämta.

Möten och studier

Du får gärna använda biblioteket som mötesplats eller för att sitta och läsa eller studera. Men glöm inte att plocka undan efter dig och ta hand om ditt bibliotek. Papperskorgar finns runt om i lokalen.

Tillgänglighet alla dagar

Höörs bibliotek har meröppet – alla dagar året runt – klockan 7.00 till 22.00. Vid de tillfällen biblioteket har programverksamhet som sagostunder eller författarbesök, ber vi dig att visa hänsyn och inte störa. Se information om våra evenemang i Höörs kommuns evenemangskalender på kommunens webbplats. Du hittar också information i vårt tryckta programblad.

Komma in på biblioteket

Du kommer in i biblioteket med hjälp av ditt lånekort och din PIN-kod. I och med det kan vi se vilka som varit inne i lokalen och vilka tider. Som meröppetanvändare kan du ta med dig familj eller vänner när du själv besöker biblioteket. Då är du ansvarig för personerna i ditt sällskap. Du får däremot inte släppa in någon annan – varken bekant eller obekant. Du får inte heller låna ut ditt bibliotekskort till en familjemedlem eller någon annan.

En person som exempelvis är påverkad av alkohol eller stör ordningen på annat sätt får inte vistas i biblioteket. Hen kan då avvisas och bli fråntagen rätten till att vara meröppetlåntagare.

Meröppet stänger 22.00

Du måste lämna biblioteket senast vid stängningstid klockan 22.00. Ett högtalarsystem talar om att biblioteket stänger för natten. När du går ut – kontrollera att entrédörren slagit igen och är låst. Larmet kopplas på automatiskt en stund efter stängning.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.