Ansökan om resekort för dig i årskurs ett i gymnasiet

Från och med lördagen den 1 juli är det dags för dig som börjar årskurs ett på gymnasieskolan i höst att ansöka om resekort. Ansökan görs digitalt på kommunens webbplats senast den 25 juli.

För att ansöka behöver du använda mobilt bank-id. Det är viktigt att du sparar ditt resekort till kommande läsår. När ansökan har kommit in till kommunen och blivit godkänd skickas dina uppgifter till Skånetrafiken. En vecka innan skolan börjar skickar Skånetrafiken hem ett resekort till dig.

Ansök om resekort via kommunens e-tjänst

Det snabbaste sättet att ansöka om ett resekort är att använda sig av e-tjänsten ”Ansökan om resekort för gymnasieskolan läsåret 2023/2024” på vår webbplats. Vi behöver din ansökan senast den 25 juli för att du ska hinna få ditt resekort innan skolstart.

För att ansöka om ett resekort måste du vara 18 år gammal och ha bank-id. Är du under 18 år är det din vårdnadshavare som gör ansökan.

Gäller dygnet runt på alla vardagar och på loven

Resekortet gäller från och med den 3 augusti 2023 till och med den 14 juni 2024. Det kommer att vara giltigt dygnet runt, på alla vardagar och lov, under hela läsåret. Resekortet är personligt och kopplat till dina personuppgifter.

Resekortet som du får i årskurs ett ska du behålla hela din gymnasietid. Inför varje nytt läsår måste du ansöka om en ny period som laddas på ditt resekort.

Om du tappat ditt kort

Du som har tappat bort ditt kort kan köpa ett nytt resekort på kommunhusets medborgarcenter. Ta med dig giltig legitimation. Ett nytt kort kostar 100 kronor.

Vem är behörig till att ansöka om resekort?

Du som är folkbokförd i Höörs kommun och har minst 6 kilometer till skolan har rätt att ansöka om resekort. För dig som väljer att bo på studieorten finns det möjlighet att ansöka om inackorderingstillägg. Om inackorderingstillägg beviljas har du inte rätt till att ansöka om resekort. Information om regler för ansökan om inackorderingstillägg finns på Höörs kommuns hemsida.

Har du inte bank-id?

Du som inte har bank-id kan göra en ansökan genom att fylla i en blankett som finns på kommunhusets medborgarcenter.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.