Friluftsliv i Höör på Instagram

Höör har varit centrum för friluftslivet i Skåne sedan tidigt 1900-tal och med ett flertal sport- och idrottsanläggningar runt om i kommunen och en vacker, varierad natur finns det något att göra för alla.

Naturen ger möjlighet till återhämtning och får oss att må bra. Höörs kommun är rik på naturupplevelser och här finns stora möjligheter till ett härligt friluftsliv med bad, fiske och fina strövområden.

Friluftslivets år 2021

Naturvårdsverket har utsett år 2021 till Friluftslivets år, med syfte att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta, öka medvetenheten om friluftslivets värde och öka samarbetet mellan friluftslivets aktörer. Projektet ska genomföras i samverkan med förhoppningsvis minst 150 organisationer och Höörs kommun kommer att vara en av dem. Genom projektet är tanken att begreppet friluftsliv breddas till att handla om en naturnära livsstil där alla friluftslivets värden får plats – hälsa, förståelse för natur och kultur, sysselsättning och samarbete.

Instagram för inspiration

Genom att följa vårt nystartade konto @frilufthoorskommun på Instagram får du information om de aktiviteter vi erbjuder under Friluftslivets år. I projektet ingår att arrangera en aktivitet, på ett tema, per månad under hela 2021. Exempelvis kan ett tema vara ”Äta ute”. Vilken aktivitet det blir berättar vi i god tid om på @frilufthoorskomun.

Instagramkontots syfte som helhet är framförallt att du ska inspireras att ge dig ut i naturen men också att du ska kunna följa det dagliga arbetet med skötsel och underhåll av friluftslivsanläggningarna i kommunen. Bilder från friluftslivssamordnarens kamera visar oss runt och ger tips på friluftsområden, vandringsleder, bad- och grillplatser i vårt vackra närområde!

Välkommen att följa med oss ut i naturen!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.