Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Gör en intresseanmälan till årets familjerådslagskonferens

Nu kan du göra en intresseanmälan till årets nordiska konferens om familjerådslag som pågår mellan den 17 och 19 november. Konferensens syfte är att samla forskare, praktiker, politiker och andra intresserade för att utbyta kunskap och erfarenhet.

Den nordiska konferensen om familjerådslag anordnas av Finska Institutet för Hälsa och Välfärd (THL) mellan den 17 och 19 november 2021. Konferensen är digital och utan kostnad.

I mitten av augusti börjar vi presentera workshops. Du kan anmäla dig till evenemangen i början av september.

Gör en intresseanmälan

Nu finns det möjlighet för dig som är intresserade av familjerådslag att anmäla dig till mejllista för att få uppdateringar och påminnelse om när det är dags att anmäla sig till event och workshops.

Läs mer om konferensen på vår webbplats.

På Facebooksidan Nordisk konferens i familjerådslag kan du hålla dig uppdaterad om konferensen. Där finns även möjlighet använda dig av ett nätverk med likasinnade som du kan ställa frågor till och inspireras av.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.