Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Gott nytt år och var rädda om varandra

Höörs kommun önskar alla ett gott slut och en god början på 2024. Ta hand om dina medmänniskor när ni ska fira in det nya året. Ska du fira med fyrverkerier ber vi dig att vara försiktig och ta hänsyn till din omgivning.

Fyrverkerier kan vara vackra och festliga, men även farliga. I Höörs kommun behöver du ha tillstånd från polisen för att använda fyrverkerier på offentlig plats.

Tänk på att smällare och raketer med styrpinne inte längre är tillåtna såvida du inte har tillstånd och särskild utbildning för att avfyra sådana.

Det är polisen som ska se till att ordningen kring nyårsfirandet efterlevs. Du når polisen på telefonnummer 114 14. Uppstår en nödsituation ska du ringa 112.

Brandskyddsföreningens säkerhetstips för fyrverkerier

  • Langa inte: Det är olagligt att sälja fyrverkerier till minderåriga och olagligt för ungdomar att använda dem. Trots det är de flesta som skadas allvarligt av fyrverkerier under 18 år.
  • Följ instruktionerna: Läs och följ alltid bruksanvisningen. Ställ pjäserna så de inte kan välta, vissa behöver förankras följ bruksanvisningen noga och håll aldrig en tänd pjäs i handen.
  • Skippa alkoholen: Förbered pyrotekniken i dagsljus. Utse en säkerhetsansvarig som förblir nykter och ser till att övriga håller minst det säkerhetsavstånd som anges på fyrverkerier.
  • Felsök inte: Kontrollera att fyrverkeripjäsen inte är skadad och lämna tillbaka den om så är fallet. Om en pjäs inte tänds, vänta minst femton minuter och närma dig försiktigt. Luta dig aldrig över en pjäs och försök inte tända den igen.
  • Kväv elden: Om det börjar brinna i gräset eller annat brännbart: Kväv lågorna och vifta inte, det skapar gnistor och ger elden mer fart. Ta undan fyrverkerier i riskzonen och ring 112 vid behov.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.