Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Rejält kliv framåt för Västra stationsområdet

Detaljplanen för området är antagen och alla beslut som krävs för att gå in i skarpt läge med det första byggprojektet är fattade.

Det är Riksbyggen som blir först ut. Överenskommelsen handlar om ett trygghetsboende i kvarteret närmast det gamla Magasinet.

Framtidsskiss över Västra stationsområdet.
Ett trygghetsboende ska byggas i kvarteret närmast det gamla rödmålade Magasinet. Avtal är tecknat med Riksbyggen. Byggnaderna på Västra stationsområdet ska följa en lokal byggnadstradition med sadeltak, höga socklar och fasader av tegel och puts. Skiss: Fojab arkitekter.

Hyresrätter

Bostäderna ska byggas som kooperativa hyresrätter enligt konceptet Trygga hem, som i första hand vänder sig till boende över 65 år.

I bottenplanet kommer det att finnas samlingslokal, hobbyrum och andra gemensamma utrymmen.
– Det är ett rejält kliv framåt från att bara ha varit diskussioner och skisser, säger Rolf Carlsson, samhällsbyggnadschef på Höörs kommun.

Byggstart nästa år

Närmast väntar arbete med att omvandla skisserna till ritningar, att projektera, ta fram bygglovhandlingar och upphandla själva byggentreprenaden. Om allt går enligt planerna kan byggstart ske i maj eller juni nästa år.

Fler intressenter

De övriga två kvarteren befinner sig fortfarande i diskussionsstadiet, där dörren står öppen för fler intressenter.

Läs mer om Västra stationsområdet

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.