Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Loppmarknaden är tillbaka på Nya torg

Efter en tid i dvala återuppstår loppmarknaden på Nya torg. Det är nätverket Tillsammans Höör som bestämt sig för att ta över verksamheten.

– Vi tycker det är viktigt att det är liv på torget. Alla tillfällen där människor kan träffas är viktiga, säger Ulla Premmert från Tillsammans Höör.

Som förut men med nya inslag

Tider och regler för loppisen kommer att bli ungefär som förut, men planer finns på viss utveckling. Till exempel kommer IT-guiderna kanske att flytta ut och finnas på torget. IT-guide är ett projekt där nyanlända hjälper alla som behöver med datorer och IT.

– Vi ser detta som ett integrationsprojekt och ett tillfälle att vara nära Höörsborna och prata med folk, säger Ulla Premmert.

Till sommaren finns även planer på att, i samarbete med Höörs kommun, engagera ungdomar utan sommarjobb som värdar för loppisen.

Tider och regler för loppis på Nya torg

Datum: 5 maj, 2 juni, 7 juli, 4 aug, 6 okt. September månads loppis utgår eventuellt eftersom det då kommer att stå valbodar på torget.
Tider: Loppisen öppnar kl. 9 och stänger kl. 13.
Du som vill sälja ska vara på torget kl. 8.30 med eget bord. Kostnaden är 50 kronor per gång. Alla säljare registreras av arrangören, Tillsammans Höör, enligt krav från Skatteverket. Efteråt städar var och en själv sin plats och tar med sina sopor.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.