Maglehills särskilda boende snart redo för inflytt

Arbetet på Maglehill flyter på enligt tidsplan. Först ut att färdigställas blir det särskilda boendet (säbo) med beräknad inflytt i februari.

Byggarbetet på Höörs kommuns nya särskilda boende är inne i slutfasen. Nu har värmen slagits på, badrumsinredningen monteras och dörrkarmar, foder och lister görs i ordning på andra våningen. Utvändigt är det plattläggning och arbete med träpaneler som gäller.

Kommunens särskilda boende är byggt i gult tegel och träpanel. Höörs kommun ville ha en robust utformad byggnad med hållbara och beständiga lösningar, vilket arkitektfirman arbetat efter.

– Vi har skapat en stilren byggnad i all sin enkelhet, förklarar Charlotte Kristensson, uppdragsansvarig arkitekt på Fojab, och fortsätter:

– Utmed Lokalgatan finns en välkomnande entrésida. På andra sidan byggnaden ville vi skapa ett öppet rum gemensamt för både boende, skola och förskola. Så att barnen på skolan och förskolan kan samutnyttja utemiljön med det särskilda boendet. Det tycker jag att vi har lyckats med. Utemiljön till boendet är väldigt fin med många möjligheter.

Sammanlagt fyra avdelningar

Det särskilda boendet består av 56 lägenheter fördelade på två våningar. 52 av dem är ettor på 35 kvadratmeter. Fyra lägenheter är så kallade parlägenheter, de är fördelade så att varje avdelning har varsin.

Lägenhet med vita väggar och pentry.
Lägenheterna på 35 kvadratmeter är utrustade med ett höj- och sänkbart kök (pentry).

På bottenvåningen finns kommunens hjälpmedelscentral, personalutrymme, administration, utbildningslokal och lägenhetsförråd.

På första våningsplanet finns avdelning 1 och 2. Korridorerna går i färgerna grön och blå för att symbolisera skog och vatten.

På plan 2 finns avdelning 3 och 4 i färgerna gult och rött. Det ska symbolisera ljus och värme. Båda våningarna har gemensamma träffpunkter.

Solpaneler på alla byggnader

Solpaneler har monterats på taken till särskilt boende, skola, förskola och idrottshall.

– Det är en större investering vi gör. Solcellerna är tänkta att ge intäkter för hela lokalbeståndet. Det är en generell besparing för HFAST (Höörs fastighet AB) som gynnar hyresgästerna, säger Jesper Sundbärg, enhetschef bygg, Höörs kommun.

Trädgård med många möjligheter

– Det blir en fantastisk trädgård i direkt anslutning till boendet. Där kommer vi att ha sittgrupper, en pergola, grillplats och ett lusthus, berättar Karin Sjölin, enhetschef för kommunens nya särskilda boende.

I trädgården kommer de boende kunna njuta av kafferep vid kaffegrottan, eller varför inte ett parti boulespel?

Information om det särskilda boendet på Höörs kommuns webbplats.

Kontakta biståndshandläggare om du vill ansöka om plats.

Utemiljö under uppbyggnad utanför särskilt boende.
Det är fortfarande en del att fixa i utemiljön. Bland annat ska ett lusthus byggas.

Pågående arbete i skola, förskola och idrottshall just nu

Skola/förskola

  • Resning av innerväggar
  • Invändigt målningsarbete
  • Arbete med eldragning i innerväggarna
  • Installation av hiss
  • Montering av undertak
  • Murningsarbete på fasaden till hus 6
  • Installation av solceller
  • Nedmontage av ställning efterhand där utvändigt arbete är klart

Idrottshall

  • Gipsning av innerväggar
  • Dragning av ventilationskanaler

Projektet löper på enligt tidplan och håller budget. Skola, förskola och idrottshall beräknas vara klara till månadsskiftet juni-juli 2024. Mer information om skola, förskola och idrottshall kommer snart.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.