Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Musik för alla – ny kurs på Musikskolan

Ångrar du att du slutade spela, eller aldrig började? Musikskolans nya kurs, Musik för alla, är för dig från 0-99 år som vill prova att spela och sjunga tillsammans med andra.

Vi träffas vid tio tillfällen och lär oss olika musikaliska grundbegrepp som puls, rytm, melodi och olika notvärden. Vi jobbar med taktarter och nyanserna starkt och svagt. Du får spela på rytminstrument och enkla melodiinstrument. Vi rör oss till musik och sjunger.

Vi provar också att spela olika instrument, som till exempel fiol, cello, kontrabas, gitarr, ukulele, bygelgitarr och marimba. Vi besöker även andra elever och lärare som spelar för oss.

Med detta ämne vill vi tänka nytt och nå nya målgrupper. Vi har fått önskemål om en kurs där barn och vuxna kan skapa tillsammans och vi vill se hur stort intresset är genom denna prova-på kurs. Alla kan musicera tillsammans oavsett förkunskaper, ålder och språk.

Inga förkunskaper krävs och du behöver inte kunna svenska. Barn under 8 år är välkomna tillsammans med en vuxen som också deltar i kursen.

Tid: Onsdagar kl.18.00-18.40, med start 7 mars.
Datum: 7 mars, 14 mars, 21 mars, 4 april, 11 april, 25 april, 2 maj, 9 maj, 23 maj, 30 maj (10 ggr)
Ålder: 0-99 år
Avgift: 775 kr (vuxna). 575 kr (barn under 18 år)
Frågor och anmälan: Musikskolans expedition 0413-282 85

Det är aldrig försent. Välkomna!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.