Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Ny mottagning för unga med drogproblem

Mariamottagningen Mellersta Skåne vänder sig dig som är ung och har problem med alkohol eller andra droger. Mottagningen ligger i Lund och är öppen för ungdomar från Höör, Eslöv, Hörby, Lund, Kävlinge och Burlöv.

Mariamottagningen Mellersta Skåne är till för unga upp till och med 23 år. Mottagningen vänder sig även till föräldrar och närstående.

Frivilligt och kostnadsfritt

Du kan ta kontakt med Mariamottagningen på egen hand eller med hjälp av exempelvis föräldrar, skola, socialtjänst eller sjukvård. Det kostar ingenting att ta emot information, rådgivning och behandling. All kontakt är frivillig.

För mer information, rådgivning eller bokning av samtalstid är du välkommen att ringa oss på telefonnummer på 046-17 40 99. Teamet på mottagningen består av samordnare, kurator, socionomer, sjuksköterska, specialistläkare och medicinsk sekreterare.

Mariamottagningen Mellersta Skåne ligger i Lund och är till för ungdomar i kommunerna Höör, Eslöv, Hörby, Lund, Kävlinge och Burlöv.

Kontakt

Telefon: 046-17 40 99
Besöksadress: Tunavägen 39 L (Sparta) i Lund
Mer information hittar du på www.lund.se/mariamottagning

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.