Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Ny mottagning för unga med drogproblem

Mariamottagningen Mellersta Skåne vänder sig dig som är ung och har problem med alkohol eller andra droger. Mottagningen ligger i Lund och är öppen för ungdomar från Höör, Eslöv, Hörby, Lund, Kävlinge och Burlöv.

Mariamottagningen Mellersta Skåne är till för unga upp till och med 23 år. Mottagningen vänder sig även till föräldrar och närstående.

Frivilligt och kostnadsfritt

Du kan ta kontakt med Mariamottagningen på egen hand eller med hjälp av exempelvis föräldrar, skola, socialtjänst eller sjukvård. Det kostar ingenting att ta emot information, rådgivning och behandling. All kontakt är frivillig.

För mer information, rådgivning eller bokning av samtalstid är du välkommen att ringa oss på telefonnummer på 046-17 40 99. Teamet på mottagningen består av samordnare, kurator, socionomer, sjuksköterska, specialistläkare och medicinsk sekreterare.

Mariamottagningen Mellersta Skåne ligger i Lund och är till för ungdomar i kommunerna Höör, Eslöv, Hörby, Lund, Kävlinge och Burlöv.

Kontakt

Telefon: 046-17 40 99
Besöksadress: Tunavägen 39 L (Sparta) i Lund
Mer information hittar du på www.lund.se/mariamottagning

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.