Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Nytt avtal ska öka sponsringen till kommunens ungdomsföreningar

Många hjärtan slår för våra lokala ungdomsföreningar men det kan vara svårt att hinna engagera sig i föreningslivet. Genom att köpa en miljöpåse med texten "Jag stödjer Höörs ungdomsföreningar" så kan vi alla vara med och skänka en slant till våra föreningars ungdomsverksamheter. - Det här blir allmänhetens sätt att enkelt vara med och sponsra, säger Stefan Johansson, ICA Supermarket Höör.

Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande, Stefan Johansson, ICA Supermarket Höör och Maria Pehrson, kontorschef Sparbanken i Höör. Bengt Nordén, ordförande i Höörs Föreningsallians, är inte med på bilden.

Påsen kostar fem kronor och kommer att säljas på ICA till att börja med. ICA lämnar ett bidrag på två kronor per såld påse och kommunen en krona per såld påse. Sparbanksstiftelsen ger också ett bidrag på 20 000 kronor och Föreningsalliansen sköter det administrativa. Intäkterna för försäljningen fördelas till föreningarna enligt kommunens underlag på lokalt aktivitetsstöd till bidragsberättigade föreningar.

Sponsringen betalas ut till föreningar som uppfyller kommunens krav på delaktighet och jämställdhet:
-På det här sättet får alla ungdomsföreningar, stora som små, ett extra årligt bidrag, säger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande.

Första bidraget betalas ut 2020

Bakgrunden till avtalet är att parterna vill öka sponsringen till de lokala ungdomsföreningarna i Höör. Pengarna från försäljningen av påsarna ska gå oavkortat till ungdomsdelen av föreningarna där deltagarna är maximalt 20 år gamla. Första utbetalningen kommer att ske i februari 2020 baserat på försäljningen av påsarna under 2019.

Barn- och ungdomsverksamhet prioriterat

– För oss är barn- och ungdomsverksamhet viktigt, säger Maria Pehrson, ny kontorschef på Sparbanken Skåne i Höör. Miljöpåsen är en bra och kreativ idé för att stötta föreningslivet och ligger i linje med Sparbanksidén – att ge tillbaka! Hon påminner dock om att föreningarna, som vanligt, kan söka bidrag från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta. Nästa ansökningsperiod är i september.

Avtal tecknat idag

Den specialtryckta miljöpåsen är ett samarbete mellan Höörs kommun, ICA i Höör, Sparbanken Skåne och Höörs Föreningsallians. Parterna har idag skrivit under ett avtal angående ökad sponsring till bidragsberättigade ungdomsföreningar i Höörs kommun.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.