Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Planerat strömavbrott den 10 juli

Ett planerat strömavbrott kommer att ske under söndagsnatten den 10 juli mellan klockan 23.45 och 04.45. Strömavbrottet berör 4900 kunder i centrala Höör.

Efter förra veckans strömavbrott kommer E.ON att åtgärda problem som kvarstår i det regionala elnätet. För att utföra arbetet kommer det att ske ett strömavbrott som påverkar cirka 4900 Kraftringen-kunder i Höörs kommun, primärt i tätorten.

Kommunen vidtar åtgärder för att säkerställa att de kommunala verksamheternas arbete påverkas så lite som möjligt, av det planerade strömavbrottet.

Kraftringen, som är elleverantör i området, beklagar att avbrottet sker med kort varsel och uppmanar berörda kunder att ha god beredskap.

Kraftringen kommer att skicka ut SMS till berörda kunder

Som kund hos Kraftringen så finns ditt mobiltelefonnummer oftast i deras register, då kommer du få ett SMS. Du kan också själv registrera ditt nummer för SMS-tjänsten på Kraftringens webbplats.

På Kraftringens webbplats kan du även hitta mer information om det planerade strömavbrottet.

Området som berörs av avbrottet

Kartbild som visar området som berörs av det planerade strömavbrottet den 10 juli. Primärt är det centrala Höör som berörs men området sträcker sig nordöst upp, till Tollerupssjön, längs väg 23 och öster ut till strax innan Kvesarum. Sydöst till strax innan Ludvigsborg och söder ut strax innan Sätofta.
På kartan ser du vilka områden som berörs av strömavbrottet. Kraftringen jobbar för att komma ut med information om strömavbrottet till berörda kunder.

Tips inför- och under strömavbrott:

  • Ha livsmedel hemma som inte kräver tillagning.
  • Ha flaskor och dunkar med rent vatten.
  • Tändstickor, stearinljus, värmeljus.
  • Extra batterier, laddade powerbanks. Ladda gärna din dator och mobil innan strömavbrottet.
  • Det kan också vart bra att dra ut sladden till elektronisk utrustning innan avbrottet sker.

Du kan läsa mer om vad som är bra att ha hemberedskap på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSBs) webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.