Premiär för integrerad årsredovisning

Låter årsredovisning tråkigt? Det behöver det inte vara. I Årsredovisning 2016 hittar du bland annat intervjuer med medarbetare och företagare.

Årsredovisningen är för första gången gjord som en så kallad integrerad årsredovisning. Det betyder att kopplingen mellan ekonomiskt resultat och verksamhetsresultat ska vara tydligt och även redovisa hållbarhet.

Allsidigt

Vi försöker också beskriva verksamheten på ett mer allsidigt och levande sätt. Vi berättar om vad som hänt, om vad som fungerat bra, men även om mindre bra resultat.

Du ska synas

Du som medborgare, företagarare, föreningsaktiv, eller elev ska också synas tydligare i årsredovisningen. Det är det som kallas intressentanalys. Vad önskar och behöver olika grupper av medborgare och hur ska kommunen möta behoven? Det är en viktig fråga i planeringen.

Blickar framåt

Nytt är också att årsredovisningen har ett framtidsperspektiv, med en stor portion omvärldsbevakning.

– Vi tittar inte bara bakåt och konstaterar hur det gick, utan vi blickar även framåt, säger Helena Sjöholm, verksamhetsutvecklare på Höörs kommun.

Omvärldsbevakning

Omvärldsbevakning och framtidsspaning är viktigt för att kunna stå rustad för framtiden. Befolkningsförändringar, miljöfrågor och ny lagstiftning är bara några exempel på omvärldsfaktorer som påverkar kommunen.
Höörs kommuns integrerade årsredovisning har tagits fram med hjälp av ett internationellt ramverk. Höör är första kommun i landet att arbeta med årsredovisning på det här sättet. Årets redovisning är ett första försök som får utvecklas med tiden. Allting kan alltid göras lite bättre.

Se årsredovisningen som PDF (7MB)

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.