Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Promenera och få reflexväst

Gå fem kilometer, svara på några frågor och få en reflexväst. Vår populära orienteringspromenad längs Hälsans Stig är tillbaka.

När dygnet har fler mörka timmar än ljusa och det är lite kyligt kan det kännas motigt att ge sig ut på promenad. Ett bra sätt att komma ut är därför att delta i vår orienteringspromenad.

Lämna in dina svar

Promenaden går längs Hälsans Stig och ditt uppdrag är att leta upp sju utvalda platser och svara på en fråga om varje plats. När du är klar med orienteringen lämnar du svaren i kommunens brevlåda på Södergatan 28 eller skickar dem till oss. Du kan skicka dem med post till Kristina Johannesson, Samhällsbyggnadssektor, Box 53, 243 21 Höör eller mejla dem till kristina.johannesson@hoor.se

Reflexväst som belöning

Du som deltagit får en reflexväst som belöning. Västen finns endast i vuxenstorlek och i one size. Vi har även några cykelhjälmar i mindre storlek att dela ut.

Välkommen att delta! All information om orienteringspromenaden finns här.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.