Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Promenera och få reflexväst

Gå fem kilometer, svara på några frågor och få en reflexväst. Vår populära orienteringspromenad längs Hälsans Stig är tillbaka.

När dygnet har fler mörka timmar än ljusa och det är lite kyligt kan det kännas motigt att ge sig ut på promenad. Ett bra sätt att komma ut är därför att delta i vår orienteringspromenad.

Lämna in dina svar

Promenaden går längs Hälsans Stig och ditt uppdrag är att leta upp sju utvalda platser och svara på en fråga om varje plats. När du är klar med orienteringen lämnar du svaren i kommunens brevlåda på Södergatan 28 eller skickar dem till oss. Du kan skicka dem med post till Kristina Johannesson, Samhällsbyggnadssektor, Box 53, 243 21 Höör eller mejla dem till kristina.johannesson@hoor.se

Reflexväst som belöning

Du som deltagit får en reflexväst som belöning. Västen finns endast i vuxenstorlek och i one size. Vi har även några cykelhjälmar i mindre storlek att dela ut.

Välkommen att delta! All information om orienteringspromenaden finns här.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.