Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Sommarlovsaktiviteter på Kulturgården

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och Kulturgården önskar alla unga i kommunen en aktiv och givande sommar. Verksamhet för unga Höörsbor kommer att ske på Kulturgården och på andra platser runt om i Höör.

Idrottsaktiviteter

Under sommarlovet anordnar Kulturgården idrottsaktiviteter både i Jeppahallen och utomhus. Innebandy, fotboll, basket, skeppsbrott och spökboll är några av aktiviteterna som kommer att erbjudas. Under kvällarna kommer Kulturgården att anordna grillkvällar.

Aktiviteterna kommer att anpassas efter väder och vad ungdomarna vill göra. Informationen om de olika aktiviteterna kommer att läggas upp en vecka i taget i Ungdomsappen.

Utflykter

På torsdagar under sommarlovet anordnar Kulturgården utflykter med bland annat följande aktiviteter:

  • fiske
  • spela bowling
  • minigolf
  • paddling

En del av utflykterna kommer att rikta sig till unga som går på mellanstadiet, och andra till unga som går på högstadiet och gymnasiet. Alla utflykter är kostnadsfria. För att delta behöver deltagarna anmäla sig genom sitt konto i Ungdomsappen.

Enklare med Ungdomsappen

I Ungdomsappen kan du som är vårdnadshavare eller ung i Höör, se vad det är som händer varje dag. Ungdomsappen är även Kulturgårdens digitala medlemskort. Vid varje besök på Kulturgården ska deltagaren scanna in en QR-kod så att besöket registreras. I appen kan du anmäla dig till olika aktiviteter som dyker upp under sommarlovet.

På kommunens hemsida kan du läsa mer om Ungdomsappen samt hur du laddar ner appen och registrerar ditt meddlemskap.

Tips till dig som är förälder och vårdnadshavare

Sommaren är en härlig tid men det kan också innebära en ökad risk för alkohol och droger. Blir du orolig eller bara vill veta mer?

På kommunens hemsida kan du få tips på hemsidor och vart du kan vända dig om du känner oro för din ungdom.

Kulturgårdens öppettider

Under sommarlovet har Kulturgården olika öppettider beroende på hur gammal man är. Eftermiddagsaktiviteterna är öppna för mellanstadiet, födda 2011–2009.  Kvällsverksamheten är öppen för ungdomar på högstadiet och gymnasiet, födda 2009–2004.

På kommunens hemsida kan du läsa mer om öppettiderna på Kulturgården.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.