Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

SOS Alarm lanserar en 112-app

Den här veckan lanserar SOS Alarm en 112-app. Appen har tagits fram för att du ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om händelser som inträffar i din närhet.

112-appen ska vara en trygghet om någonting inträffar.

Med 112-appen kan du:

  • ringa 112 och skicka din exakta position till SOS Alarm.
  • få information om olyckor i din närhet (trafikolyckor och bränder).
  • ta emot VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) och annan krisinformation.
  • få mer kunskap om trygghet och säkerhet genom kristips.
  • ha samhällsviktiga telefonnummer samlade på ett ställe.

Hur fungerar appen?

I samband med att en SOS-operatör larmar ut en resurs publiceras information om händelsen automatiskt i 112-appen. De händelser som publiceras gäller trafikolyckor och bränder och det är endast personer som befinner sig i närheten av händelsen som får informationen.

Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play.

Ladda ner appen till din telefon här:

Android: play.google.com/store/apps/details?id=se.sos.soslive
iOS: apps.apple.com/se/app/sos-alarm/id1458725539

Mer information hittar du på SOS Alarm

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta SOS Alarm på: 112appen@sosalarm.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.