Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

SOS Alarm lanserar en 112-app

Den här veckan lanserar SOS Alarm en 112-app. Appen har tagits fram för att du ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om händelser som inträffar i din närhet.

112-appen ska vara en trygghet om någonting inträffar.

Med 112-appen kan du:

  • ringa 112 och skicka din exakta position till SOS Alarm.
  • få information om olyckor i din närhet (trafikolyckor och bränder).
  • ta emot VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) och annan krisinformation.
  • få mer kunskap om trygghet och säkerhet genom kristips.
  • ha samhällsviktiga telefonnummer samlade på ett ställe.

Hur fungerar appen?

I samband med att en SOS-operatör larmar ut en resurs publiceras information om händelsen automatiskt i 112-appen. De händelser som publiceras gäller trafikolyckor och bränder och det är endast personer som befinner sig i närheten av händelsen som får informationen.

Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play.

Ladda ner appen till din telefon här:

Android: play.google.com/store/apps/details?id=se.sos.soslive
iOS: apps.apple.com/se/app/sos-alarm/id1458725539

Mer information hittar du på SOS Alarm

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta SOS Alarm på: 112appen@sosalarm.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.