Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Tävling: Vinn en vevradio

Vad fattas i krislådan? Titta igenom checklistan i broschyren Om krisen eller kriget kommer. Är det något som du tycker fattas?

Vi vill ha dina bästa och smartaste tips på vad som bör finnas i en krislåda. Skicka ditt förslag till info@hoor.se senast den 6 juni.

Första pris är en vevradio värd cirka 450 kronor. Med den kan du lyssna på radio även om strömmen går och batterierna tagit slut. Andra pris är en vattendunk och tredje pris en räddningsfilt.

Som enväldig domare fungerar Petra Geistrand, beredskapssamordnare på Räddningstjänsten i Höör.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.