Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Tävling: Vinn en vevradio

Vad fattas i krislådan? Titta igenom checklistan i broschyren Om krisen eller kriget kommer. Är det något som du tycker fattas?

Vi vill ha dina bästa och smartaste tips på vad som bör finnas i en krislåda. Skicka ditt förslag till info@hoor.se senast den 6 juni.

Första pris är en vevradio värd cirka 450 kronor. Med den kan du lyssna på radio även om strömmen går och batterierna tagit slut. Andra pris är en vattendunk och tredje pris en räddningsfilt.

Som enväldig domare fungerar Petra Geistrand, beredskapssamordnare på Räddningstjänsten i Höör.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.