Turistsamarbete ger resultat

Antalet gästnätter i Mittskåne har ökat med 20 procent jämfört med förra året. Det är en väldigt hög siffra och klart bäst i Skåne.

Siffran kan jämföras med ökningen för hela Skåne som var 5,4 procent för motsvarande period. För hela landet är ökningen 2,4 procent.

– Det är mycket glädjande och en kvittens på att det långsiktigt strategiska arbetet med destinationsutveckling i MittSkåne ger utdelning, säger Peter Wollin, näringslivschef i Höörs kommun.

Samarbete mellan kommuner och företagare

Besöksnäringen i Mittskåne samordnas i organisationen Mittskåne turism. Här ingår kommunerna Eslöv, Höör, Hörby, Tourism in Skåne och företagarföreningen MittSkåne, som är en sammanslutning av företagare inom besöksnäringen.

Utveckling och marknadsföring

Uppdraget är att utveckla destinationen Mittskåne, på olika sätt. Det handlar bland annat om digitalisering. Att synas på nätet och kunna erbjuda onlinebokning är en nyckel till framgång. Andra viktiga punkter är utveckling av aktiviteter och besöksmål och marknadsföring mot researrangörer i Danmark och Tyskland.

Läs hela rapporten om antalet gästnätter i Skåne

Siffrorna kommer från Statistiska Centralbyrån (SCB) och avser perioden januari-juni 2017. SCB samlar statistik över antal övernattningar på hotell, stugbyar, vandrarhem, förmedlade stugor och camping, på uppdrag av Tillväxtverket.

Läs mer om samarbetet Mittskåne Turism

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.