Buss och tåg

För dig som vill åka med kollektivtrafik till Höör och inom kommunen finns flera alternativ. All kollektivtrafik i Höör sköts av Skånetrafiken.

Det är lätt att ta sig till och från Höör med tåg och buss. Inom kommunen finns dessutom lokal busstrafik som kallas för Ringbuss. Kommunen och Skånetrafiken delar på finansieringen av ringbussarna. Om du bor långt ifrån en busslinje finns möjlighet att beställa resor med Närtrafik.

Buss

Två av busslinjerna som körs i Höörs kommun, Skåneexpressen 1 och 2, är långdistanslinjer. Dessa har två hållplatser i de södra delarna av kommunen på sin färd mellan Kristianstad och Malmö respektive Hörby och Lund. Det finns även två regionbusslinjer:

  • Buss 470 som går mellan Höörs station och Hörby, via Sätofta och Ludvigsborg.
  • Buss 474 som går mellan Hörby och Eslöv, via Snogeröd.

Skåneexpressen och regionbussarna är helt styrda av Skånetrafiken.

Ringbuss

Det finns idag fem ringbussar som samtliga utgår från Höörs station. Dessa busslinjer finns i första hand för att underlätta arbetspendling och resor till och ifrån gymnasiet. Naturligtvis går det dock även bra att åka med ringbussarna av andra anledningar.

Ringbussarna som kör i kommunen är:

  • Buss 441 – kör Höörs station → Frostavallen → Skånes djurpark i timmestrafik. Under pendlingstid går den lite oftare.
  • Buss 444 – kör Höörs station → Backagården → Snogeröd med lite tätare trafik under rusningstid. Under helger körs turen en
    handfull gånger.
  • Buss 445 – kör Höörs station → Orup → Sätofta → Jägersbo en gång i timmen, men lite tätare under rusningstid. Turerna körs olika håll förmiddagar och eftermiddagar, men avslutas alltid med att köra från stationen till Pumpvägen och tillbaka.
  • Buss 448 – kör Höörs station → Munkarp → Norra Rörum. Två turer på morgonen och två på eftermiddagen.

Närtrafik

Närtrafik finns i områden där det saknas busslinjer eller där det finns behov av kompletterande avgångar mitt på dagen. Resan måste förbeställas. Närtrafik är ofta resor med taxi. Tiden för hämtning och lämning kan variera beroende på var i området du bor.

Närtrafiken sköts av Skånetrafiken i samarbete med kommunerna. På Skånetrafikens hemsida finns mer information om närtrafik, om hur du gör för att beställa resa, om tider, priser, med mera.

Bra att veta inför resan-Skånetrafiken (skanetrafiken.se)

Tidtabeller och kartor över närtrafikområden finns på Skånetrafikens hemsida.

Tåg

På Höörs tågstation vid Järnvägsgatan stannar Öresundståg och Pågatåg med olika destinationer inom Skåne och Småland. Du kan även åka med direkttåg till och från Köpenhamn.

Tidtabeller, biljetter och priser

Skånetrafikens hemsida finns tidtabeller och information om olika biljettyper och kort. Du kan också köpa biljett direkt i Skånetrafikens app. Ska du åka tåg måste du ha köpt din biljett innan du stiger på tåget. Biljettautomat finns på tågstationen. Om du åker med buss och sedan ska byta till tåg kan du köpa biljett till slutdestinationen direkt på bussen. Observera att det inte går att köpa biljetter med kontanter på bussarna.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.