Skateparken

Välkommen till Höörs skatepark! Åkytan är 900 kvadratmeter och består av en större street-del och en klöverformad bowl. Det finns även en mindre bowl för nybörjare. Anläggningen ska passa både nybörjare och professionella åkare.

Parken är ritad av Bryggeriet i Malmö, i nära samarbete med Höörs skateförening och Höörs kommun. Skateparken ligger vid Enebackeskolans skolidrottsplats, nära Höörs Bad och Sportcentrum.

Ljus och ljud

Belysningen fungerar fram till klockan 22 alla dagar. I ljudanläggningen kan du plugga in din egen spelare eller telefon  klockan 15-19 på vardagar och 12-18 på helger. Volymen är spärrad. Var rädd om anläggningen och turas om att spela musik.

Ordningsregler

Ordningsreglerna är till för allas trivsel och för att anläggningen ska vara i så bra skick som möjligt. Reglerna är framtagna av Höörs kommun i samråd med Höörs Skateförening. De kan komma att ändras vid behov.

  • All åkning sker på egen risk! Föräldrar ansvarar för sina barn. Hjälm och skyddsutrustning rekommenderas.
  • Det är endast tillåtet att åka skateboard, kickbike, inlines och BMX i skateparken. Alla styrhandtag, pegs och utstickande metallföremål ska vara gummiförsedda.
  • Efter klockan 17.00 måndag-fredag respektive klockan 15.00 på lördagar och söndagar är det endast tillåtet att åka skateboard. Vissa tider är skateparken bokad och då gäller inte dessa tider, kolla på anslagstavlan.
  • All nedskräpning är förbjuden. Använd papperskorgarna.
  • Alla former av graffiti och tags såväl som vaxning av stål och pool cooping är förbjuden.
  • Totalt alkohol- och drogförbud råder.
  • Tag hänsyn och visa respekt för övriga åkare.

Tänk på att skateparken inte kan jämställas med en lekplats. Det är en idrottsanläggning med de krav på ordning och säkerhet som det innebär. Anläggningen är byggd på kvartersmark och är inte allmän plats. När skateföreningen har träning eller annan inbokad tid, så är det föreningen som disponerar anläggningen.

Bidrag från Allmänna Arvsfonden

Skateparken är byggd med medel från Höörs kommun, ett bidrag på 100.000 kronor från Färs och Frosta Sparbanksstiftelse, samt ett generöst bidrag från Allmänna Arvsfonden på 2,4 miljoner kronor. Fondmedlen har sökts av och beviljats Höörs Skateförening. Höörs Skateförening har nyttjanderättsavtal på anläggningen till den 31 december 2024. Det innebär i princip att anläggningen ägs av Höörs Skateförening.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.