Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Bevattningsförbudet hävs idag – men kan införas igen

Vattenförbrukningen i Höör är nu tillbaka på mer normala nivåer. Mittskåne Vatten har därför beslutat att häva bevattningsförbudet från och med klockan 12.00 idag. Fortsätt dock att vara sparsam med vattnet, annars kan det tyvärr bli nödvändigt med ett nytt bevattningsförbud.

Mittskåne Vatten och Höörs kommun vill tacka alla som följt bevattningsförbudet och därmed bidragit till att få ner vattenförbrukningen till normala nivåer igen.

Mittskåne Vatten häver nu bevattningsförbudet, men uppmanar alla att fortsätta att vara ytterst restriktiva med vattenanvändningen.

Värmen och torkan håller i sig – och vattnet ska ju räcka hela sommaren.

Det är därför mycket olämpligt att fylla pooler och att utföra andra aktiviteter som kräver stora mängder dricksvatten. Vid förvärrat läge kan bevattningsförbud behöva införas igen.

Tips för att spara på vatten:

  • Undvik att fylla din pool, badtunna eller badkar! Det finns många trevliga badplatser runtom i Höörs kommun där du i stället kan ta ett svalkande dopp.
  • Använd inte högtryckstvätten – vänta gärna med all typ av rengöring med högtryckstvätt till i höst.
  • Vattna dina växter så lite som möjligt. Vattna endast under kvällen, natten eller tidig morgon för att minimera avdunstningen.
  • En vattenspridare gör av med omkring 150 liter vatten på 20 minuter. Använd därför inte vattenspridare alls.  
  • Tvätta inte bilen hemma.

Har du fler bra tips på hur man kan spara på vatten? Passa då på att delta i Mittskåne Vattens tävling med chans att vinna en fin regnvattentunna!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.