Dags att göra skolvalet

Nu är det dags för dig som är vårdnadshavare att göra skolvalet. Skolvalet görs för barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 under hösten 2024. Du kan göra skolvalet mellan 12 februari till och med den 27 februari.

Du väljer den skola eller de skolor som du önskar att ditt barn ska placeras på. Vissa skolor har ont om platser och vi rekommenderar därför att du väljer fler än en skola till ditt barn.

Läs mer om skolvalet och hur du gör för att välja här.

Varför göra skolvalet?

Det är viktigt att välja skola för ditt barn, eftersom det inte automatiskt finns rätt till plats i en kommunal skola kopplat till hemadressen.  Genom att välja skola under tiden som skolvalet är öppet ökar chansen att ditt barn får gå i den skola du önskar.

Du som ska flytta till Höör

Är ni är på väg att bosätta er i Höörs kommun? Skicka ett mejl till skolplaceringar@hoor.se så återkommer vi med mer information.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.