Elevassistent Alexander

Det gick bara en vecka från det att Alexander tog studenten från Barn- och fritidsprogrammet 2006 tills att han hade en fast anställning som elevassistent i Höörs kommun. Och han har trivts så bra med sitt jobb att han aldrig funderat på att byta.

Alexander gillar närheten till allt i Höör där han både bor och arbetar. Det finns goda möjligheter till aktiviteter för eleverna i och med att både badhus och ishall ligger intill skolområdet. Att jobba med ungdomar ligger Alexander varmt om hjärtat och han har följt många klasser och elever, på alla stadier, under sin tid i kommunen.

Meningsfullt att följa elevernas utveckling

– Att se utvecklingen hos en elev jag arbetar med är en fantastisk känsla. Då känns mitt arbete meningsfullt!

Alexander jobbar dock inte bara som elevassistent. På eftermiddagarna håller han till på Fritidsklubben som är en fritidsverksamhet för elever efter skoltid. Där ordnar han mellanmål, hjälper till med läxor, spelar spel eller något annat eleverna vill göra. Och förutom sitt arbete i skolan jobbar han också deltid på räddningstjänsten.

Bra bemötande viktigt i alla sammanhang

– Jag arbetar i flera arbetslag, har många kolleger och träffar väldigt mycket folk hela dagarna. Då är det bra att kunna småprata om allt möjligt med olika människor i olika sammanhang. Ett bra bemötande är viktigt, alltifrån hur jag bemöter de elever jag assisterar i skolan till hur jag bemöter inblandade efter till exempel en bilolycka.

Trivs bra med att bo i Höör

Alexander har sina rötter i Höör och spenderar gärna sin fritid på hemorten. Han är sportintresserad, spelar ishockey några gånger i veckan och besöker då och då någon av Höörs restauranger tillsammans med vänner eller arbetskamrater.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.