Vårdbiträde Afrim

Afrim började som timanställd som vårdbiträde på Höörs kommun 2011. Sedan 2013 är han fast anställd i Centrum 2-gruppen, en av fyra grupper inom hemtjänsten i Höör.

Afrim kombinerar sin heltidstjänst med undersköterskestudier på distans då drömmen så småningom är att bli ambulanssjukvårdare.

Känns meningsfullt att hjälpa andra människor

Afrim trivs verkligen med sitt jobb och det bästa med att jobba i kommunen är att det är en professionell miljö och trevliga kolleger. Han älskar att hjälpa andra människor och det känns meningsfullt eftersom han vet att hans jobb gör skillnad i andras liv. Han träffar många människor varje dag, inte bara medborgare utan även deras anhöriga, och det är viktigt att bemöta alla på bästa sätt. Han försöker bistå alla med en bra vardag.

Finns alla möjligheter att utvecklas

Afrim har jobbat hårt för att komma dit han vill. Sina första år i Sverige pluggade han från morgon till lunch och gick sedan direkt till sitt extrajobb och jobbade till sent på kvällen.

– Ingen får någonting gratis. Alla måste själva kämpa. Utbildning krävs för att få en fast anställning, så därför började jag att utbilda mig. Jag sökte och fick en praktikplats för att lära mig svenska. Det finns alla möjligheter att utvecklas och jag tror det beror på hur jag är som person. Jag känner att jag kan läsa vidare, jag kan specialisera mig och jobba mig upp. Och varje dag lär jag mig något nytt!

Afrim tror att han gör ett bra jobb på grund av sin yrkeserfarenhet och sina samtidiga studier men också på grund av att han är målmedveten och vill ta ansvar. Han är till exempel med och gör planering och scheman, är telefonansvarig och brandskyddsombud.

Vacker natur i Höör

Afrim bor med sin fru och son i ett hus mitt i naturen i utkanten av Höör. De är mycket ute i skogen och speciellt när de har vänner och bekanta på besök. Grillen står alltid ute och familjen använder den året om för att det är så mysigt. Afrim och hans son går ofta och badar på Höörs Bad och Sportcentrum när inte sonen har fotbollsträning. Själv hinner inte Afrim med någon fritidsaktivitet för tillfället men hoppas att det finns tid för det så småningom.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.