Senaste nyheter

 • Lettisk kommun lär av Höörs miljöarbete

  Fem tjänstepersoner från den lettiska kommunen Cēsis har besökt Höörs kommun för ett utbyte om miljöfrågor. Cēsis vill stärka sitt miljöarbete och höja kunskapsnivån inom miljöområdet.

 • Upplev en fullspäckad kulturlördag i Höör

  Lördagen den 7 oktober är det mycket på gång i Höörs centrum. Bland annat delar Skånska Akademien ut utmärkelsen Årets medelpunkt till Björn Ranelid på Kulturhuset Anders. Dessutom besöker Malmö opera kulturhuset med föreställningen Kronbruden. Detta vill du inte missa!

 • Besök från kommunens vänort i Ukraina

  Borgmästaren från Höörs kommuns vänort i Ukraina besökte för en tid sedan Höör tillsammans med två kollegor. De ukrainska gästerna delade bland annat med sig av sin expertkunskap i krishantering.

 • Var med och engagera dig i Jul i Höör

  Den 3 december är det äntligen dags för Jul i Höör! Nu söker vi dig som vill vara utställare eller på annat sätt vara med och sprida julstämning.

 • Öva för att klara en vecka i kris eller krig

  Idag börjar Beredskapsveckan, en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. På kommunens hemsida hittar du en mängd tips och material från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap för att öva din beredskap hemma – på egen hand eller tillsammans med familj, vänner eller grannar.

 • Höörs kulturskola är nu invigd

  Namnbytet är klart och Höörs kulturskola är nu invigd. Invigningen ägde rum under kulturnatten och kommunstyrelsens ordförande, Johan Svahnberg, höll invigningstal och klippte bandet som var ett 325 meter långt fingervirkat band som skolans elever skapat.

 • Största förbättringen över en femårsperiod av alla skånska kommuner

  Nu har Svenskt Näringsliv släppt sverigerankningen av företagsklimatet och resultatet visar att Höörs kommun klättrar 26 platser. Redan i maj i år stod det klart att Höörs kommun förbättrat sitt resultat för fjärde året i rad och det sammanfattande omdömet landar på 3,6 vilket är den högsta nivån sedan 2010.

 • Tågstopp Malmö-Lund 22 september till 1 oktober

  Från den 22 september till och med den 1 oktober stängs sträckan Malmö-Lund av för all tågtrafik. Detta eftersom Trafikverket ska koppla in de nya spåren och färdigställa bygget av fyrspåret. Hjärup och Åkarp får ett förlängt stopp eftersom arbetet där pågår lite längre. De stationerna öppnas den 8 oktober.

 • Höörprofil blir VD för Höörs Fastigheter

  I samband med delningen av Höörs Fastighets AB, som träder i kraft den 1 oktober 2023, har kommunen sökt en ny VD som ska åta sig båda bolagen i samverkan med resterande delar av kommunkoncernen. Det står nu klart att bolagens nya VD kommer bli Höörprofilen Jesper Sundbärg.

 • Dags att nominera till Årets Höörsambassadör

  Vi letar efter en person, ett företag eller en förening som visat sig vara en god ambassadör och marknadsförare av Höör. Känner du någon passar in i bilden? Nominera dem till utmärkelsen Årets Höörsambassadör. Vi behöver ha din nominering senast den 30 september.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.