Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Telefonlinje för dig som vill sluta utöva våld i relation

Telefonlinjen "Välj att sluta" riktar sig till icke-frihetsberövade personer som utövar eller riskerar att utöva våld i en nära relation och som vill sluta. Telefonlinjen har numret 020-555 666 och bemannas av personal med stor vana av att prata med personer som har våldsproblematik. Du som ringer är anonym och kommer att bemötas med respekt.

Över 12 000 fall av våld i nära relationer anmäldes till polisen 2017, visar den senaste statistiken från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Insatserna från samhället och frivilligorganisationer har främst riktat sig till de våldsutsatta. Välj att sluta riktar sig därför i första hand till dig som utövar eller riskerar att utöva våld i en nära relation.

Alla som utsätts för våld ska så klart få hjälp och stöd. Men vi kan inte längre blunda för orsaken till problemet. För att nå en förändring måste vi även fokusera på behandling av våldsutövaren, säger Christina Eriksson utvecklingsledare mot våld i nära relationer vid Länsstyrelsen i Stockholm.

Det är utbildade terapeuter från Manscentrum Stockholm som kommer att svara i telefonen. En telefonlinje kan både ge hjälp i stunden för dig som ringer men även utgöra en länk till behandlingsverksamheter, där du kan få långsiktig hjälp.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.