Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Torghandel

Torghandel är tillåten varje vecka på Nya Torg. Även på Lilla Torg upplåter kommunen plats för torghandel.

Torghandel får ske helgfri onsdag och fredag klockan 09.00-18.00 och helgfri lördag klockan 08.00-14.00. Torghandel regleras i lokala ordningsföreskrifter och ansökan om torghandel görs hos kommunen.

Loppis på Nya Torg

Föreningen Tillsammans Höör arrangerar loppis på Nya Torg första lördagen varje månad juli till oktober. 2021 blir det alltså loppis den 3 juli, den 7 augusti, den 4 september och den 2 oktober. För mer information, kontakta Tillsammans Höör via e-post.

Hur går det till att sälja loppissaker på Nya Torg?

Du är välkommen att ställa upp ditt bord mellan klockan 8.00 och 13.00. Du behöver inte föranmäla dig men vi kan ha maximalt 20 bord och 2 meters avstånd mellan borden. Fyra funktionärer finns på plats för att anvisa var du kan stå. Var vänlig och kom inte före klockan 8.00 då inga funktionärer är på plats då. Platsen mellan fontänen och muren är reserverad för Tillsammans Höör annars är det fritt att ställa dig var du vill. Det kostar 50 kronor för en plats på torget. Avgiften betalas till Tillsammans Höör som även registrerar alla försäljare. Det är viktigt att du tar med dig allting överblivet hem efteråt. Inget skräp får lämnas kvar på torget.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.