Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

EU-valet 2024

Du som är medborgare i ett europeiskt land är också unionsmedborgare i EU. Vart femte år har EU:s medborgare möjlighet att välja sina representanter som ledamöter av Europaparlamentet i EU-valet. Den 6-9 juni 2024 är det åter dags för val.

Europaparlamentets ledamöter företräder EU-medborgarnas intressen på europeisk nivå. Tillsammans med företrädare för EU-ländernas regeringar utformar och beslutar ledamöterna om nya lagar som påverkar alla aspekter av livet i hela EU, från stöd till ekonomin och kampen mot fattigdom till klimatförändringar och säkerhet. Läs mer på Europaparlamentets hemsida.

Vem får rösta?

Rösträtt till EU-valet har du som:

 • är 18 år eller fyller 18 år senast på valdagen
 • är svensk medborgare eller är medborgare i något av EU:s andra medlemsländer.

Röstkortet kommer i din brevlåda

Alla som har rätt att rösta i valet till Europaparlamentet kommer att få sitt röstkort skickat till sin folkbokföringsadress. På röstkortet står det vilka val du har rösträtt i samt vilket valdistrikt du tillhör och adress till den vallokal du ska gå till om du röstar på valdagen.

Om du inte fått något röstkort, eller om ditt röstkort kommit bort, kan du kontakta Höörs kommun på 0413-280 00 så kan vi i de flesta fall hjälpa dig att skriva ut ett nytt.

Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer ska du kontakta Länsstyrelsen Skåne, telefon 010-224 10 00.

Läs mer på valmyndighetens hemsida.

Arbeta som röstmottagare

Arbetet med valet till Europaparlamentet startar i samband med förtidsröstningen den 22 maj 2024 och själva valdagen infaller på söndagen den 9 juni 2024. Under denna period finns det möjlighet att arbeta som röstmottagare i kommunen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • se till att det är god ordning i vallokalen
 • ta emot röster och lägga dem i valurnan
 • hjälpa de väljare som ber om det

För arbetet i vallokal ingår även att granska och räkna rösterna efter vallokalens stängning. Som röstmottagare kan arbete förekomma under förtidsröstningen och på själva valdagen. Det kan även inkludera att, som ambulerande röstmottagare, åka hem till människor för att motta deras röster.

Arbetet är arvoderat och alla röstmottagare kommer att få delta i en utbildning för att vara väl förberedda. Utbildningen, som kommer att äga rum i april och maj 2024, är obligatorisk för alla, även de som arbetade som röstmottagare vid ett tidigare val.

Anmäl ditt intresse att bli röstmottagare

För att anmäla intresse att arbeta som röstmottagare skicka ett mejl med följande uppgifter till valnamnden@hoor.se

 • förnamn och efternamn
 • adress och mobilnummer
 • e-post
 • Vilket uppdrag du anmäler dig till:
  • röstmottagare i förtidsröstningslokal och ambulerande röstmottagning 22 maj – 9 juni
  • röstmottagare i vallokal den 9 juni.
 • Du kan även ange om du är intresserad av att vara ordförande eller viceordförande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.