Simskola

Simskolan drivs i Höörs kommuns regi. Vår intention är att erbjuda en bra undervisning för att barnet först ska gilla vatten, sedan bli säker i vattnet och till sist kunna simma.

Nedan kan du läsa utförlig information om både kompensation från höstens simskola samt uppstarten av vårens simskola. Har du frågor är det lättast att kontakta oss på mail, simskola@hoor.se

Höstterminen 2020

Totalt skulle höstterminens simskola pågå 12 tillfällen precis som vanligt, men terminen blev avbruten på grund av den rådande pandemin. Vi har nu skickat ut ett mail med information till samtliga simskoleföräldrar som hade barn på vår simskola i höstas med följande information:

Då vi inte hade möjlighet att slutföra höstens simskola på ett säkert sätt utifrån de riktlinjer som fanns och finns kommer ni att bli kompenserade med ett presentkort som motsvarar de missade lektionerna.

Presentkortet kan hämtas på Höörs bad och sportcentrum från och med den 26 april, vardagar 7-19, lördagar 8-15.30. Vår reception är stängd men vänligen tryck på knappen så kommer vi och hjälper dig. Dubbelkolla gärna vilken grupp ditt barn var anmält i under hösten för lättare hantering. Kompensationen går tyvärr förlorad om inte presentkortet hämtats ut före den 24 juni 2021.

Presentkortet kommer kunna användas som betalning för allt som vi säljer på simhallen, dvs simskoleavgift, badkläder, glass, dricka etc. Giltighetstiden är fram till den 30 december 2022.

Presentkortens belopp:
Babysim: 500 kr
Minisim och Förberedande 1-2: 270 kr
Simskola 1-3 och Simborgaren: 340 kr

Vårterminen 2021

Vi är glada att vi äntligen kan erbjuda simskola igen. Vi planerar att försöka starta upp simskolan vecka 18 respektive vecka 19 med en kortare termin på sex simskoletillfällen. Det fanns 142 platser totalt, drygt hälften jämfört med förra terminen. Det kommer vara sex deltagare per grupp samt en simlärare. Blir det färre än tre deltagare i en grupp förbehåller vi oss rätten att ställa in den gruppen. Om möjligt erbjuds plats i annan grupp.

Uppstartsdagar:
Söndagens grupper: 9 maj (vecka 18)
Måndagens grupper: 10 maj (vecka 19)
Tisdagens grupper: 11 maj (vecka 19)
Onsdagens grupper: 12 maj (vecka 19)
Torsdagens grupper: 13 maj (vecka 19)

Platserna är släppta

Anmälan till vårens simskola är full.

Regler

Vi kommer att ha tydliga regler då vi går under pandemilagen. Bryts dessa kan personal avvisa deltagare.

• Alla barn över 1 år tvättar hår och kropp med schampo/tvål innan badkläder tas på. Gäller även vuxna som ska bada. Smink är inte tillåtet i bassängen.
• Du ska vara redo för simlektion och vänta på anvisad plats inne i simhallen 10 minuter innan lektionen börjar.
• Under lektionen väntar föräldrar som inte badar på anvisad plats. Vi har fortfarande mobil- och skärmförbud i simhallen.
• Endast en anhörig får följa med det badande barnet. Om du har barn i olika simskolegrupper behöver syskonet ha med en annan anhörig då det väntande syskonet behöver vänta utanför simhallen.
• Har du duschat ordentligt innan simlektionen behöver du ej duscha efteråt. Vill du ändå duscha får du göra det hemma. Efter simlektionen torkar du bara av dig och klär på dig kläderna i omklädningsrummet. Detta gäller både barn och vuxna.

Vi följer hela tiden myndigheternas restriktioner så vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Om du klickar på respektive grupp nedan ser du vilken dag och tid som vårens simskola kommer äga rum. Denna termin kommer vi erbjuda även Minisim 3.

Klicka nedan på den grupp du vill ha mer information om:

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.