Simskola

Simskolan drivs av Höörs kommun. Vår intention är att erbjuda en bra undervisning för att barnet först ska gilla vatten, sedan bli säker i vattnet och till sist kunna simma.

Sommarsimskola och Gilla Vatten 2023

Under vecka 24 och 25 planerar vi att starta sommarsimskola för barn från 6 år. 8 gånger för 800 kr.

Vecka 24 – tisdag till fredag och vecka 25 – måndag till torsdag. Vi startar upp 4 grupper med 6 barn i varje och vid efterfrågan öppnar vi upp fler grupper. Inga förkunskaper i simning krävs men ser gärna att barnen har lite vattenvana samt ålder från 6 år. Anmälan kommer att öppnas måndagen den 15 maj klockan 13:00. Länk till webbanmälan, där du även skapar ett konto för att anmäla dig om du inte redan har ett: https://hoor.actorsmartbook.se/

Tider att välja på: 09:00-09:30, 09:30-10:00, 10:20-10:50.

Nyhet! Gilla Vatten klockan 10:50-11:20. Gilla Vatten jobbar för att ge ökad trygghet i vatten för de barn och unga som är rädda för eller ovana med vatten och inte kan simma. Vi kommer fokusera på att bli trygga i vattnet, bli mindre rädda för vattnet och kanske även våga doppa ansiktet. Denna grupp är för dig som vill lära dig att gilla vatten. Läs mer om Gilla Vatten: https://www.gillavatten.se/om/

Har du frågor är det lättast att kontakta oss på mejl: simskola@hoor.se.

Hösten 2023

Nedan kan du läsa utförlig information om uppstarten av vårens simskola. Har du frågor är det lättast att kontakta oss på mejl: simskola@hoor.se.

Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig till simskolan. Där finns en video hur man går till väga för att anmäla ditt barn. När du anmäler ditt barn till simskolan är det lättast att göra det via en dator.

Vi har arbetat med att förändra och förbättra simskolan. Det för att fortsätta hålla hög kvalité på vår simskola. En av de stora skillnaderna är att vi har bytt namn på grupperna samt att du kommer till viss del ha mer valfrihet när du anmäler ditt barn till simskolan. Informationen om varje grupp är uppdaterad och du kan nu läsa på om de grupperna vi erbjuder. Titta på bilden för att se vår kunskapsstege. Du kan ladda ner bilden i PDF-format. Viktigt är att anmäla barnet till rätt nivå. Är du osäker får du gärna höra av dig till oss.

Vissa av grupperna är 12 platser med två simlärare, andra är sex platser med en simlärare. Du ser i gruppinformationen nedan vilket som gäller för varje simskolegrupp. Blir det färre än tre deltagare i en grupp förbehåller vi oss rätten att ställa in gruppen. Om det finns plats i en simskolegrupp på samma nivå, men en annan dag och tid, kan vi erbjuda er den. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Period 1: Hösten 2023. Alla platser planeras att släppas vecka 31 den 31/7 klockan 13.00. Planerad start av simskolan är vecka 33 och slutar vecka 40. Vidare under Webb-biljett gör du din anmälan Anmälan simskola — Höörs kommun

Period 2: Hösten 2023. Alla platser planeras att släppas vecka 41 den 9/10 klockan 13.00. Planerad start av simskolan är vecka 42 och slutar vecka 50 med uppehåll vecka 44 (höstlov). Vidare under Webb-biljett gör du din anmälan Anmälan simskola — Höörs kommun

Period 3: Våren 2024 kommer.

Period 4: Våren 2024 kommer.

Regler

Vi har tydliga regler under simskolan. Bryts dessa kan personal avvisa personer som inte följer våra regler.

  • Alla barn över 1 år tvättar hår och kropp med schampo och tvål innan badkläder tas på. Gäller även vuxna som ska bada. Smink är inte tillåtet i bassängen.
  • Vi har mobil och skärmförbud i simhallen. Det innebär att du inte får använda mobil, surfplatta eller dator i simhallen för att till exempel surfa, läsa eller spela spel på.
  • Vi ser helst att det bara är en anhörig per barn följer med barnet till simskolan.
  • Har du duschat ordentligt innan simlektionen behöver du ej duscha efteråt. Vill du ändå duscha efter simskolan får du själv välja om du gör det hemma eller på plats.

Vi följer hela tiden myndigheternas restriktioner så vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Klicka nedan på den grupp du vill ha mer information om:

  • Förklaring av gruppens innehåll
  • Förkunskapskrav
  • Pris
  • Dag och tid för respektive grupp kommer under sommaren

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.