Simskola

Simskolan drivs av Höörs kommun. Vår intention är att erbjuda en bra undervisning för att barnet först ska gilla vatten, sedan bli säker i vattnet och till sist kunna simma.

Nedan kan du läsa utförlig information om uppstarten av höstens simskola. Har du frågor är det lättast att kontakta oss på mejl: simskola@hoor.se.

Hösten 2022 och våren 2023

På kommunens hemsida kan du läsa mer om hur du anmäler dig till simskolan. Där finns en video hur man går till väga för att anmäla ditt barn. När du anmäler ditt barn till simskolan är det lättast att göra det via en dator.

Vi har arbetat med att förändra och förbättra simskolan. Det för att fortsätta hålla hög kvalité på vår simskola. En av de stora skillnaderna är att vi har bytt namn på grupperna samt att du kommer till viss del ha mer valfrihet när du anmäler ditt barn till simskolan. Informationen om varje grupp är uppdaterad och du kan nu läsa på om de grupperna vi erbjuder. Titta på bilden för att se vår kunskapsstege eller ladda ner den i pdf-format. Viktigt är att anmäla barnet till rätt nivå. Är du osäker får du gärna höra av dig till oss.

Simskolestege

Vissa av grupperna är 12 platser med två simlärare, andra är sex platser med en simlärare. Du ser i gruppinformationen nedan vilket som gäller för varje simskolegrupp. Blir det färre än tre deltagare i en grupp förbehåller vi oss rätten att ställa in gruppen. Om det finns plats i en simskolegrupp på samma nivå, men en annan dag och tid, kan vi erbjuda er den. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Period 1: Platserna släppas under vecka 31 från den måndag 1/8. Uppstart för samtliga grupper är preliminärt under vecka 34 från måndag den 22/8, totalt 10 lektionstillfällen. Vi har inte några uppehåll under perioden. Planerat schema med grupper hittar du här.

Period 2: Platserna planeras att släppas under vecka 43 från den måndag 24/10. Uppstart för samtliga grupper är preliminärt under vecka 45 från måndag den 7/11, totalt 10 lektionstillfällen. Vi har uppehåll vecka 50 till vecka 2. På kommunens webbplats kan du läsa mer om simskolan och hur du anmäler dig. Vidare under Webb-biljett ser du dagar och tider när platserna släpps. Planerat schema med grupper hittar du här.

Period 3: Mer info kommer närmare uppstart.

Regler

Vi har tydliga regler under simskolan. Bryts dessa kan personal avvisa personer som inte följer våra regler.

  • Alla barn över 1 år tvättar hår och kropp med schampo och tvål innan badkläder tas på. Gäller även vuxna som ska bada. Smink är inte tillåtet i bassängen.
  • Vi har mobil och skärmförbud i simhallen. Det innebär att du inte får använda mobil, surfplatta eller dator i simhallen för att till exempel surfa, läsa eller spela spel på.
  • Vi ser helst att det bara är en anhörig per barn följer med barnet till simskolan.
  • Har du duschat ordentligt innan simlektionen behöver du ej duscha efteråt. Vill du ändå duscha efter simskolan får du själv välja om du gör det hemma eller på plats.

Vi följer hela tiden myndigheternas restriktioner så vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Klicka nedan på den grupp du vill ha mer information om:

  • Förklaring av gruppens innehåll
  • Förkunskapskrav
  • Pris
  • Dag och tid för respektive grupp kommer under sommaren

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.