Musikskola, kulturskola

Välkommen till Musikskolan i Höör. Här kan du göra allt från att agera i en teatergrupp och gå på dansteater till att lära dig spela instrument. Vi har aktiviteter för stora och små. 

Alla kan lära sig! Det är roligt och det är en riktig utbildning. Varje vecka går barn och ungdomar till musikskolan för att ta del av aktiviteterna som vimlar innanför väggarna. Du träffar många nya vänner och tillsammans med dem gör du konserter, föreställningar och deltar i olika projekt.

I ena rummet hörs marimbornas svängiga melodi och i det andra spelar några elever kontrabas. Från ovanvåningen strömmar skratt och bus från en rytmikgrupp, i källaren knåpar teaterelever på ett nytt manus och dansteatergruppen svettas på scenen.

Musikteater

Musikskolan har en musikteaterprofil som innebär att vi arbetar mycket i projekt och sätter upp både större och mindre föreställningar där flera elever får spela, agera och dansa tillsammans. Ofta med både ljus, ljud, kostym och mikrofoner. Vi vill inte bara utbilda våra elever till kulturutövare utan också till framtidens kulturkonsumenter.

Spelglädje och sammanhållning

Vi tycker att gruppundervisning och samarbete är viktigt. Vårt mål är att eleverna ska ha kul med sitt ämne, bli nyfikna på att upptäcka nytt och få en teknisk grund att stå på. Vi arbetar både med bredd och spets. All undervisning sker av våra utbildade lärare som aktivt samarbetar för att ge eleverna så stor bredd av kulturaktiviteterna som möjligt.

  • Om du vill börja på musikskolan behöver du registrera dina uppgifter och önskemål om kurs i vårt administrativa verktyg SpeedAdmin . Det hittar du på sidan Anmälan, kö, avanmälan.
  • På sidan Kurser och grupper finns hela vårt utbud. Där kan du läsa en sammanfattning om varje ämne för att skapa dig en uppfattning om kursinnehållet.
  • I vårt Kalendarium kan du läsa vad som händer under terminen på musikskolan.
  • Här kan du läsa om Regler och avgifter.

Kulturhuset Anders

Musikskolans elever samverkar ofta i olika dansteaterprojekt och musikteateruppsättningar och då är det viktigt att platsen ger eleverna i föreställningen chansen att löpa hela linan ut med kulisser, ljus och dekorer.

Kulturhuset Anders finns på samma uppfart som musikskolan och samarbetet mellan oss är nära och ofta. Vi på musikskolan ser kulturhuset Anders som en fantastisk plats där våra elever får öva på sina färdigheter inom scen, beredskap, musikaliska uppträden, presentation och mötet med publiken.

Är du intresserad av konsthallen eller vill veta hur du går tillväga för att hyra kulturhuset? Då finns mer information på kulturhuset Anders webbsida.

Spelningar och offentliga uppdrag

Det är väldigt många som hör av sig till oss och önskar musik och uppträdanden i olika sammanhang såsom jubileum, invigningar, fester, äldreboenden, föreningsverksamhet, events med mera.

Musikskolan driver egna projekt och har en omfattande konsertverksamhet. Engagemang utanför Musikskolans verksamhet medför en kostnad. De allra flesta av våra elever behöver lärarnärvaro och det innebär dels lärarlön men också lång framförhållning eftersom lärarnas årsarbetstid planeras i augusti varje år. Musikskolan rapporterar alla offentliga uppdrag till STIM (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå) vilket även det innebär en kostnad.

De elever som kan ta spelningar på egen hand har nått en så hög musikalisk och artistisk nivå att de tar betalt för sitt arbete. Sammanfattningsvis går det bra att göra förfrågningar till särskilda events men räkna med att vara ute i god tid och att det kostar.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.