Gruppboende

Om du har ett stort behov av stöd och känner dig otrygg i eget boende kan du ansöka om bistånd i form av gruppboende.

Personalen ska stödja dig i det dagliga livet utifrån ditt egna behov, önskemål och förmågor. I Höörs kommun finns olika typer av boendeformer för dig med behov av stöd.

Norrevärn (gruppbostad)

På Norrevärn finns det 6 lägenheter i markplan med egen uteplats. Utöver den egna bostaden finns det gemensamhetsutrymmen där de boende kan träffas, liksom en stor gemensam trädgård. Alla lägenheter har pentry, det vill säga ett mindre kök med möjlighet att förvara och tillaga måltider. Boendet har en gemensam tvättstuga.

Vinkelgatan (gruppbostad)

På Vinkelgatan finns det 6 lägenheter, fördelat på två våningsplan. Utöver den egna bostaden finns det gemsamhetsutrymmen där de boende kan träffas, liksom en gemensam trädgård med gemensam uteplats. Alla lägenheter har pentry, det vill säga ett mindre kök med möjlighet att förvara och tillaga måltider. Boendet har en gemensam tvättstuga.

Apoteksgatan 5

Apoteksgatan 5 är ett särskilt boende för medborgare med psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och som har ett behov av trygghet dygnet runt. Här finns psykiatrihandledare som arbetar dygnet runt och en sjuksköterska kopplad till boendet.
Apoteksgatan 5 har fyra lägenheter och en korttidsplats. Gemensamhetsutrymme som består av kök och vardagsrumsdel där du kan ta del av social samvaro och gemenskap.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.