Frivilligorganisationer och föreningar

I Höör finns flera föreningar och nätverk som arbetar ideellt med att stödja flyktingar och lotsa dem in i språket och det svenska samhället.

Språkcafé på Kungshällan, Lilla Torg

Varannan måndag är det öppet hus i matsalen på nedre botten. Röda korset bjuder på fika. Det finns böcker, spel med mera. Ytterdörren måste vara låst, så om du kommer efter 18.30, knacka på glasrutorna i matsalen utåt gatan.

Tid: Varannan måndag, udda veckor klockan 18.15-20.30
Plats: Kungshällan, Lilla torg 1
Kontakt: TillsammansHoor@gmail.comulla.premmert@telia.com

Språkcafé på Equmeniakyrkan

Equmeniakyrkan, före detta Betelkyrkan, ordnar språkcafé på torsdagseftermiddagar.

Tid: torsdagar, klockan 15-16.30
Plats: Equmeniakyrkan, Eriksgatan 6
Kontakt: Marianne Luc, 0708 – 64 56 95, marianne@luc.se

Tillsammanscaféet

Varje tisdagskväll har Tillsammans Höör öppet hus i Equmeniakyrkans cafédel för enkel samvaro och mingel. Ibland har vi någon gästande föreläsare, musiker eller kör, ibland någon konstnärlig verksamhet. Gratis fika.

Tid: tisdagar klockan 19-21
Adress: Eriksgatan 6
Kontakt: https://www.facebook.com/TillsammansHoor , TillsammansHoor@gmail.com , ulla.premmert@telia.com

Tillsammans Höörs vänfamiljprojekt

Vill du ha en svensk vän eller vänfamilj som kan hjälpa dig in i det svenska samhället, med myndighetskontakter, sjukvård, praktik med mera? Vi försöker att hitta lämpliga personer som vill engagera sig, inom vårt nätverk.
Kontakt: Ulla Premmert, 0730 – 64 30 99, ulla.premmert@telia.com

Kvinnoträffar på biblioteket

En lördag i månaden träffas svenska och utrikesfödda kvinnor och samtalar kring temat ”Hälsa och välbefinnande”. Vi ger och tar av varandras erfarenheter och diskuterar till exempel husapotek, tandhälsa, sömn, stress, avspänning, rörelse. Vi ses i Sagorummet en trappa upp.

Plats: Höörs bibliotek, Friluftsvägen 13, i Sagorummet
Tid: 11-12.30, lördag den 4 mars, 1 april, 29 april och 27 maj
Kontakt: Ninna Kallin och Ulla Premmert, ulla.premmert@telia.com 0730 – 64 30 99

Röda korset i Höör

Röda korset Kupan är en mötesplats för alla. Du kan komma hit för att handla i eller lämna gåvor till vår secondhandbutik, men du är även välkommen bara för att umgås och kanske ta en enkel fika. Vill du hjälpa till praktiskt i vår butik, kom då in så kan vi informera lite mer om den hjälp vi behöver. Butiken är öppen onsdagar och torsdagar klockan 12-16 samt lördagar 10-14. Om du vill lämna in en gåva tar vi även emot dessa tisdagar och onsdagar klockan 9-12.

Adress: Industrigatan 16
Kontakt: Carin Lundin, 0413 – 201 80
kommun.redcross.se/hoor/

Erikshjälpen

Vår butik är belägen mitt i centrum och är handikappvänlig. Butiken har ett varierat utbud av secondhand. Har du tid över och vill engagera dig? Hos oss får du meningsfulla uppgifter, nya bekanta och möjligheter till utveckling. Det spelar ingen roll vad du har för erfarenhet eller vad du har gjort tidigare. Det viktiga är att du vill dela med dig av din tid och göra skillnad.

Öppet: Tisdagar och torsdagar 12-18, lördagar 10-14
Adress: Handelsgatan 1 A
Kontakt: Martina Eberhard, hoor@erikshjalpen.se, 0413-221 00
www.erikshjalpen.se

Svenska kyrkan i Höör

Svenska kyrkan erbjuder många olika aktiviteter som du är välkommen till så som olika sång- och musikgrupper, och träffpunkter för barn och föräldrar. Vi har även tonårscafé som serverar gratis fairtrade fika samtidigt som du kan snacka med kompisar, se på film, spela innebandy eller pingis, lyssna på musik, göra läxor, spela instrument med mera. Caféet är öppet tisdagar och torsdagar klockan 15.00-18.00.
Adress: Höörs församling, Skolgatan 8, Höör
Telefon: 0413 – 220 95
http://www.svenskakyrkanhoor.se/
hoor.forsamling@svenskakyrkan.se

Hör av dig till Höörs kommun om din organisation eller verksamhet saknas, eller om uppgifter saknas eller är felaktiga.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.