Vill du bli vänfamilj?

  Det finns många sätt att hjälpa en medmänniska. Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något. Att vara vänfamilj är ett sätt.

För att integrationen ska fungera måste människor mötas. Att vara vänfamilj är ett sätt för gamla och nya höörsbor att träffas och lära känna varandra.

Som vänfamilj har du möjlighet att stödja nyanlända så att de får en bra start i sitt nya hemland; få träna på språket, lära känna svenskar och det svenska samhället.

Frivilligt uppdrag

Att vara vänfamilj innebär inget avtal. Åtagandet är frivilligt och görs utan ersättning. Du avgör själv hur mycket tid du vill satsa. Tillsammans bestämmer ni när ni ska träffas och vad ni ska göra.

Det kan handla om att svara på frågor om hur det svenska samhället fungerar, ge ett par timmars språkträning, ta en fika eller dela andra sociala aktiviteter som ger mycket – både till dig och till dem du möter. En del träffas bara för att umgås och prata. Det är ni som bestämmer – tillsammans!

Hör av dig

Vi söker dig som vill vara med och ge ensamkommande barn, nyanlända vuxna och familjer en bra start i Sverige. Alla kan vara vänfamilj – oavsett om du har familj eller är en enskild person. Hör av dig till en av oss i kontaktrutan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.