Förbud mot eldning utomhus

Just nu är det förbjudet att elda utomhus. Förbudet gäller tills vidare. Orsaken är den stora risken för mark- och skogsbränder. Eldningsförbudet gäller i kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Hörby, Höör, Östra Göinge, Osby och Bromölla.

Regler och styrande dokument

Förutom de lagar som har beslutats av riksdagen utformar kommunen sina egna styrdokument. Styrdokumenten utgör kommunens författningssamling som innehåller riktlinjer för hur kommunen ska organiseras och skötas.