Trygghetsboende

Trygghetsboende är för dig som är äldre och känner dig för frisk för äldreboende men som vill ha mer trygghet och social samvaro än vad du kan få i ditt nuvarande hem.

Vad är skillnaden

Det är skillnad mellan trygghetsboende och äldreboende. I trygghetsboende ingår inte mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Däremot är det ett krav att bostäderna ska vara funktionellt utformade och att det ska finnas en gemenskapslokal. I Höör finns två trygghetsboende Bangårdsterassen och Kungshällan.

Trygghetsboendena är gjort med fokus på hyresgästen. Husen är utformat för en större gemenskap och chansen är stor att man hittar nya vänner bland grannarna. På trygghetsboenden finns en trygghetsvärd, vissa tider av dygnet, som kan hjälpa till med olika saker. Detta ger ett tryggt och socialt boende med både livskvalitet och lugn och ro.

Kungshällan

På Kungshällan finns 33 lägenheter, gemensamhetslokaler i bottenplan.
För att få en lägenhet ska du eller någon annan i hushållet ha fyllt 70 år. Du kan ställa dig i kö när du fyller 65 år. Lägenheterna ligger mitt i Höör, nära tågstationen

Bangårdsterassen

Bangårdsterrassen är ett trygghetsboende. Huset är utformat för en större gemenskap och du kommer antagligen hitta nya vänner bland grannarna, de flesta tvåor och några treor.

Alla har uteplats eller loftgångsbalkong mot den gröna innergården. Förutom lägenheterna finns flera gemensamma rum, ett allrum med gott om sittplatser för dem som vill äta tillsammans, hobbyrum, spa med bastu, utegrill, boulebana, odlingslådor och ett övernattningsrum som kan bokas av besökare.För att få flytta in på detta trygghetsboende med extra allt på Västra stationsområdet ska man ha fyllt 65 år. Du kan ställa dig i kö när du fyller 60 år. Lägenheterna ligger mitt i Höör, nära tågstationen och med grönskan runt hörnet, med bara fem minuters promenad från Tjurasjö.

Söka lägenhet

Det är Höörs Fastigheter som förmedlar lägenheterna.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.